ДЕВОЈЧИЦА Софија Накић (16) из Алексинца која је преминула 15. новембра у Грчкој, требало би да буде сахрањена у среду, 20. новембра. Њено тело требало би да буде допремљено из Атине у уторак ујутру. Како је за Телеграф рекла Маја Костовић, породична пријатељица и администратор странице на Фејсбуку "Са Софијом до победе", такав је план, који би могао да буде промењен уколико буде било неких проблема током сређивања папира за транспорт тела.

Прочитајте још: Била је нејака да издржи терапије, сачекала тату да дође да је пољуби још једном и више се није будила: У Грчкој преминула Софија Накић

Све трошкове транспорта Софијиног тела сносиће грчки лекар Стелиос Коуварис, који је, како каже Маја Костовић, рекао да када није могао да помогне да девојчица преживи, макар то учини сада.

Породица му је неизмерно захвална јер такви доктори се ретко срећу, каже Маја Костовић. Уосталом, многи људи се породици јављају, нуде помоћ...

Преосталим новцем лечиће се друга деца

Породица Софије Накић планира да одмах после њене сахране сав преостали новац који је сакупљен за њено лечење проследи на рачун Фондације "Буди хуман".

Стелиос Коуварис Фото: Youtube printscreen


Та новчана помоћ добро ће доћи неком другом детету које се лечи, а како наводи Маја Костовић, и на приватном рачуну девојчице има новца.

- Софијин отац Бојан је већ разговарао са Марином Адамовић из "Банке доброчинства" и сав новац са приватног рачуна жели да проследи на "Буди хуман".

Према Мајиним речима, група чији је адиминстратор на Фејсбуку, неће престати с радом.

Већ од краја наредне недеље почеће прикупљање помоћи за неко друго дете, коме је неопходна помоћ у лечењу.