Глумац Предраг Бјелац који је 2005. глумио у филму "Хари Потер и Ватрени пехар", тумачећи лик чаробњака Игора Каркарофа, био је синоћ на београдској премијери филма "Дневник Диане Будисављевић" редитељке Дане Будисављевић.


Након филма, који приказује како је велика хуманитарка Диана Будисављевић током Другом светског рата спасла 10.000 деце из усташких логора у Независној Држави Хрватској, питали смо глумца за утиске.


- Ово је за мене јако болна тема, јер је моја комплетна породица страдала у Градишки (логор Стара Градишка у Хрватској био је концентрациони логор којим су у Другом светском рату управљале усташе). Нажалост, није их спасла Диана Будисављевић. Ја немам рођаке. Мој отац је једини преживео од комплетне породице. Шта да вам кажем?", рекао нам је Предраг Бјелац кроз сузе.


Прочитајте и: Premijera "Dnevnika Diane Budisavljević" rasplakala i oduševila gledaoce: Pred publikom i glavni akteri koji o svojoj sudbini svedoče u filmu


А онда је додао:


- Коначно је дошао ред да се све ово и кроз филм обележи. Коначно. Ево и Предраг Гага Антонијевић сада припрема причу о Јасеновцу....


Није било нимало лако Бјелцу да исприча све ово.


Филм "Дневник Диане Будисављевић" нажалост, подсетиће још људи попут Пеђе на болне догађаје.


Публику је на синоћној премијери гануо. До суза. И аплауза који је трајао минутима, а којим су испратили филмску екипу.


(Жена Блиц.рс)