Плашила се боемског живота глумаца: Како је Небојша Глоговац говорио о својој мајци (ВИДЕО)

Novosti online

11. 11. 2019. у 18:39

Плашила се боемског живота глумаца: Како је Небојша Глоговац говорио о својој мајци (ВИДЕО)

Небојша Глоговац

Мајка никад прежаљеног и прерано преминулог глумца Небојше Глоговца сахрањена је данас на старом гробљу у Панчеву
Мајка никад прежаљеног и прерано преминулог глумца Небојше Глоговца,Милена, сахрањена је данас на старом гробљу у Панчеву, на вечни починак испратили су је многобројни пријатељи и родбина.

"Родитељи су ми из Невесиња. Мајка ми је из Невесиња, отац са Драмишева, села удаљеног једно 30 километара од Невесиња. Ми смо отишли оданде у мојој шестој - седмој години. То је био велики културолошки земљотрес. Огромна је разлика у менталитетима између Невесиња и Требиња и тог неког менталитета у Опову, тог неког банаћанског фазона. Те промене средине су утицале на моју прилагодљивост, напор да схватим друге", причао је Глоговац у емисији ТВ лица као сав нормалан свиет, која је снимана 2010. године.

Описивао је како га је деда Гаврило у селу водио да јаше коња, а кад би дошао, деда би му рекао: "Ево мени мога војводе". Како каже - то је једно искуство које нико кога зна није имао, "да живиш у кући у селу лети где нема струје и воде, где је тишина, плашћење сена лети, вода из чатрње се пије"...


На питање како су његови родитељи Херцеговци, а посебно отац који је свештено лице, реаговали на вест да је одлучио да студира глуму, он је детаљно описао тај тренутак.

- По мом утиску моји родитељи су поносни и срећни што сам ја успешан у свему томе.

- Кад сам уписао Академију и дошао кући, отац ми је честитао, то је била једна од првих ствари на којој ми је он честитао у животу. Увек су ми родитељи говорили - то је све за твоје добро, то радиш за себе. Изљубио ме од срца, врло срећан што сам се ја нашао у томе.

- Мајка се плашила боемског живота и тог како глумци живе, али шта ће, морала је да се помири с тим.

- Имао сам срећу што моји родитељи, иако ти херцеговачки крајеви у овдашњим главама звуче као тврди камен, ипак, они и тај народ имају филозофску ширину, тај народ има добро познавање људи и начина како с људима. Мој отац је с 14 година отишао на Богословију, завршио је и теолошки факултет, што није лако. Негде је кроз студије и своје поимање света добио другу ширину, тако да ме није спутавао претераном строгошћу - говорио је Небојша.


Како је тада испричао, неке ствари су се подразумевале код оба родитеља, али одрастање није било претешко.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације