Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да треба да будемо поносни на свој рад и труд, захваљујући којем је изграђен Коридор 10, чију изградњу су, истиче, финансирали грађани Србије.


"То су путеви о којима се маштало и чезнуло", рекао је Вучић за РТС уочи отварања последње деонице источног крака Коридора 10.


Председник Србије захвалио је свим радницима који су помогли да се он изгради.


Истиче да су изградњу финансирали грађани Србије, посредством кредита Европске инвестиционе банке.


У једном делу Коридора, каже, има осам трака због узбрдица.


Вучић наводи и да се овом деоницом избегава Сићевачка клисура, али и "отвара" Стара планина.


Изградња пута је и инвестиција за будућност, која ће донети нове инвестиције, радна места, већи промет.


"Имамо све више путника, све израженији теретни саобраћај, посебно му се радујем, јер кад видите камионе као у Немачкој или на северу Италије, знате да сте дошли у развијену земљу", навео је Вучић.


Додаје и да је у том делу највећи саобраћај из Турске чији држављани ће сада моћи да путују брже и јефтиније.


"Немају метар кроз Србију који није ауто-пут", рекао је Вучић.НОВИ АУТО-ПУТ ЈЕ СИМБОЛ БУДУЋНОСТИ КОЈУ ЖЕЛИМО ДА ОСТАВИМО НАШОЈ ДЕЦИПредседник Србије Александар Вучић данас се, на свом Инстаграм налогу "будућностсрбијеав", захвалио свима који су учествовали у изградњи Деонице источног крака Коридора 10 ка бугарској граници, који ће свечано данас бити пуштена за саобраћај.


"Хвала свим дивним и вредним људима који су радили на остварењу овог сна. За Србију овај ауто-пут не значи само километре већ и повезивање, нове инвестиције, нова радна места, веће плате и останак људи на својим огњиштима. Ово је будућност коју желимо да оставимо нашој деци", написао је Вучић.


Председник Србије је уз текст објавио и снимак аутопута и тунела Банцарево.


Вучић ће данас присуствовати отварању деонице источног крака Коридора 10 ка бугарској граници, чиме ће и званично бити обележен крај радова на овом коридору кроз Србију.


Прочитајте још: Заокружени радови на Коридору 10: Данас свечано отварање Источног крака


Свечаности ће присуствовати и премијерка Србије Ана Брнабић, премијер Бугарске Бојко Борисов, као и представници влада две земље, иностраних кредитора и компанија које су радиле на овој деоници.


Председник је јуче најавио да ће до 1. децембра вожња ауто-путем источног крака Коридора 10 бити бесплатна, а да ће потом 19. децембра, бити отворена деоница аутопута Милоша Великог, од Сурчина до Обреновца у дужини од 17,6 км.


Фото: Принтскрин Инстаграм


Изградња источног крака Коридора 10 почела је 2010. године.

Председник на путу пронашао штене, а поред фотографије написао "Наш мали чувар"

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav


Председник Вучић се похвалио и поклоном који је добио пред свечано отварање.

Поред фотографије пише: "Хвала Бато!" - Поклон пред укључење! Домаћа лесковачка пеглана паприка!Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav

Фото: Инстаграм buducnostsrbijeav