Просветари обуставили рад на један сат, најављују оштрије мере: Протест због вршњачког насиља

Љ. Б.

петак, 08. 11. 2019. у 22:24

Просветари обуставили рад на један сат, најављују оштрије мере: Протест због вршњачког насиља
Председница Уније Јасна Јанковић рекла је да вршњачко насиље прераста у насиље над запосленима у школама и да као друштво нисмо сазрели

УНИЈА сидниката просветних радника Србије (УСПРС) је због насиља у школама протестовала од 12 до 13 часова испред Владе Србије. Председница Уније Јасна Јанковић рекла је да вршњачко насиље прераста у насиље над запосленима у школама и да као друштво нисмо сазрели да се са тим суочимо.

Прочитајте још: Просветари ступају у штрајк, одређен и дан када сат времена неће бити часова

- Од насиља морају да се заштите сва деца која улазе у школу, али исто тако од насиља морају бити заштићени и наставници, директор, теткице, педагози и сви остали у школи - рекла је Јасна Јанковић и као непосредни разлог за штрајк навела случај који се десио у школи у Сремској Митровици када је ученик претукао директора школе, као и неколико случајева након тога.

Она је навела да већ 14 месеци покушава да дође до министра просвете Младена Шарчевића, да је предала 21 захтев за састанак, али да на 20 захтева није одговорено:

- Тражили смо пријем и код премијерке Ане Брнабић, јер сматрам да је насиље проблем шире заједнице, али нас није примила.

Она је најавила да ће Унија предузети радикалније мере. Истовремено, Форум београдских гимназија саопштио је да подржава све активности које воде смањењу вршњачког насиља у школама и у друштву, али не жели да учествује у штрајку дела просветара јер је штрајк у просвети обесмишљен.

- Проблем вршњачког насиља врло је озбиљан и ми адекватним предлозима покушавамо да допринесемо решавању тог проблема - навео је Форум.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljubo

09.11.2019. 15:41

Naše društvo se definitivno ne može izboriti sa ovim problemom, ne sadašnjim pristupom. Pod hitno je potrebno preduzeti adekvatne mere koje će predložiti struka. Imam dvoje dece koja su osnovci, tako da znam da je alarmantno stanje u školama po pitanju vršnjačkog nasilja!!! Podrška prosvetarima!!!