Крај црне тачке Србије: Ово је место бројних несрећа где су многе породице завијене у црно

NovostiOnline

08. 11. 2019. у 21:02

Крај црне тачке Србије: Ово је место бројних несрећа где су многе породице завијене у црно

Фото Ј. Ћосин

Сићевачка клисура ће бити коришћена само као алтернативни правац
Сићевачка клисура одлази у прошлост! Грађани наше земље, који је познају као црну тачку српских путева, надају се да с њом и несреће одлазе у неповрат.

Наиме, сутра се отвара источни крак Коридора 10 од Ниша до бугарске границе после чега ће се смањити саобраћајни промет, јер ће клисура бити коришћена пре свега као алтернативни правац.

Пред вама је снимак из ваздуха на место које издалека делује као сам изданак дивљине. Мада очима прија, управо то је место на коме су многе породице оплакале своје ближње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - УДЕС КОМБИЈА И АУТОМОБИЛА: Има погинулих и тешко повређених (ФОТО)

Овога лета бројне несреће испуниле су домаће медије. Најпре је у судару комбија који је превозио раднике и фијат пунта настрадала једна особа, са још деветоро повређених.

Потом се у августу догодила несрећа у којој је дошло чак до слетања BMW-а са коловоза на пругу, а у којој је било четворо повређених, од чега двоје тешко. Том приликом сударила су се возила - бугарских и шведских таблица.

Истог дана у вечерњим сатима дошло је до нове саобраћајне несреће са још двоје тешко повређених. Због судара путничког возила са камионом у Сићевачкој клисури био је обустављен саобраћај у оба смера. Тада је збринуто пет повређених особа међу којима и дете. У возилу које се тада сударило са камионом били су турски држављани.

Већ наредног јутра још пет турских држављана доживело је тешку саобраћајну несрећу када је мини ван" аустријских таблица које се кретало из правца Ниша ка Пироту, прешло на леву страну коловоза, а затим се забило у потпорни зид. То је уједно била трећа несрећа за два дана у Сићевачкој клисури.

ЗАШТО ЈЕ ОВО МЕСТО ЦРНА ТАЧКА?

Сићевачка клисура са својих 13 тунела велика је црна тачка у којој се нарочито током лета, са повећањем броја возила, дешавају бројне несреће. Судари се најчешће дешавају приликом претицања или због пребрзе вожње.

Међу узроцима несрећа су и недовољно одстојање међу возилима, као и недоследно држање десне стране у смеру кретања. Сматра се да у дугим турама возачима опада концентрација због чега су неретке саобраћајне несреће изазване преласком на леву страну. На списку опасности у Сићевачкој клисури налазе се и одрони.


Телеграф.рсПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

bager

08.11.2019. 21:20

Mozete vi praviti i auttostrade ,sve i svasta ,,Srbia ce imati uvek podosta " tupce i glupce " za volanom,koji smatraju da je put pravljen samo za njih