Мама умрле Нађе показала фотограгије њихових последњих шетњи: Све бих дала за још једну шетњу само (ФОТО)

Новости онлине

05. 11. 2019. у 14:16

Мама умрле Нађе показала фотограгије њихових последњих шетњи: Све бих дала за још једну шетњу само (ФОТО)

Фото: Facebook @ Dragana Petrović

До твог поновног доласка, мило моје, мислим на тебе, написала је Нађина мајка
Девојчица Нађа Петровић (2) из Крагујевца, преминула је од морбила 4. априла 2018. године на Институту за мајку и дете. Дете се свом снагом коју је имало борило за живот, али је борбу ипак изгубило. После годину и по године од смрти, њене родитеље најтежи губитак боли као и првог дана. Мајка Драгана објавила је фотографије из једне од последњих шетњи са девојчицом, која је убрзо после тога преминула.


На фотографијама је Нађа насмејана, али се види да јој је косица већ опала.


- Шетња у паркићу иза Института за мајку и дете, 2017. година. Све бих дала за још једну шетњу само. Само што те овог пута не бих држала за руку, већ бих те носила до изнемоглости и никада не бих спустила - написала је Драгана испод две фотографије.

Подсетила се како су изгледали месеци док је покушавала да помогне свом детету да се избори за живот.


- Знаш, никад ми није било тешко и напорно, месеци проведени у болници, силне непроспаване ноћи, одласци у разне клинике и болнице километрима далеко од куће, ништа ми није било тешко. Била си ми све, и ја теби. Нас две смо знале само једна за другу, овај свет је био само наш. Све бих поново, само да сам са тобом. И да могу да вратим време да те родим поново, и да знам шта ће се десити, родила бих те опет.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЈОШ ЈЕДНА ТРАГЕДИЈА У АЛЕКСИНАЧКОЈ БОЛНИЦИ: Беба рођена мртва


- Ти си моје најмилије, моје највољеније биће, и ако више ниси са мном, љубав је иста. Ти само спаваш, заспала си и спаваш. А када дође дан, пробудићеш се, а ја ћу стајати поред тебе. До твог поновног доласка, мило моје, мислим на тебе - написала је Драгана на крају.


Подсетимо, мала Нађа преминула је 4. априла 2018. године од морбила, јер није смела да прими ММР вакцину због аутоимуне болести.


Фото:Facebook @ Dragana Petrović


Девојчица је, када је имала годину дана, испољила симптоме аутоимуног полигландуларног синдрома типа 1. Изгубила је сву косу, имала је системску кандидијазу, аутоимуни хепатитис и др. Касније је утврђено да има и хипопаратиреодизам због честих хипогликемија и хипокалцемије. Због хипокалцемија је често боравила у болници и није могла да буде вакцинисана.

Док је лежала на Одељење интензивне неге и изолације у Крагујевцу, у њену собу дошао је дечак (9) који је имао морбиле од којих се касније и Нађа заразила. Убрзо је добила температуру, није јела, пила, није се будила нити реаговала. Након тога је почела да модри, отиче, крвари из носа...


Борба за њен живот трајала је 3 месеца, али је девојчица нажалост преминула 4. априла 2018. године.
(telegraf.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације