Драгољуб Ојданић: НАТО плански убијао цивиле да би сломио отпор војске

В. Н.

субота, 02. 11. 2019. у 19:02

Драгољуб Ојданић: НАТО плански убијао цивиле да би сломио отпор војске

Фото И. Маринковић / Драгољуб Ојданић

Прича о националној драми која се одигравала јуна 1999. године

НАМЕРА НАТО, од почетка бомбардовања наше земље 1999, у ствари је била да преко зверских убијања цивила, бацања бомби на зграде, болнице,возове, аутобусе, сломи отпор наше војске. Нису то биле никакве, како су их они називали, колатералне штете. Ми смо зато и пристали на њихов ултиматум, како бисмо спречили даља зверства и ратне злочине над децом,женама, старцима. Војнички смо могли још да издржимо, али они и нису намеравали да ратују са војском, него са цивилима и да руше инфраструктуру, да "сруше" наш храбри отпор.

Прочитајте још - Драгољуб Ојданић у Београду: Савест ми је чиста

Овако, за "Новости", генерал армије Драгољуб Ојданић, почиње причу о националној драми која се одигравала јуна 1999, када је Београд после тромесечног бомбардовања, пристао на услове "примирја" са НАТО. Генерал Ојданић, током агресије НАТО начелник Генералштаба, нерадо говори за новине. Врата његовог дома "отворио" нам је руски генерал Леонид Грегоријевич Ивашов, који у недавно објављеној књизи, "Скок на Слатину", прича и о издаји главног руског преговарача, Виктора Черномирдина, током разговора о успостављању мира након НАТО агресије.

* Ахтисари 3. јуна 1999. запретио - "сравнићемо Београд"!

* Због Черномирдинове преваре, генерал Ивашов плакао као киша

* У хашкој ћелији ме два сата држали нагог, хтели су да ме понизе

* Ризиковао сам додатну казну одласком на сахрану Милошевића


Целу исповест некадашњег првог човека наше војске прочитајте у недељу, 3. новембра, у недељном издању "Вечерњих новости".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

maniks

02.11.2019. 20:00

NATO je jedina legalna zlocinacko teroristicka organizacija a kao i svi teroristi napadaju i ubijaju civile zenu, decu i starce. To su dokazali bombardovanjem vrtica, skola ,bolnica, domova za stare , unistavanjem mostova,fabrika...zato braco Srbi nikad u nato

Pa Vidi Ovako

02.11.2019. 20:41

Pa nato ni nema vojnike, oni imaju nabildovane i istetovirane narkomane. Osim njihove tzv vojske, nijedna druga u svetu ne ubija žene, decu i starce, nego ide na vojsku. To njihovo se pre može nazvati teletabisi, nego vojska.

Ролекс.

02.11.2019. 21:38

Дали је поднета тужба против НАТО међународном суду за ратни злочин.Није па шта кукате урадите то већ јадном.Нато је злочиначка организација и то остаје.

драгана

03.11.2019. 17:58

Kakvi su ovo komentari :"konačno da neko kaže istinu"?Pa isto je govorio i pokojni Slobodan, i svi generali.Halo,ljudi!Drugi kosovski boj je u toku.