Стефановић: Очекујем још снажнију борбу против наркотрафикинга (ФОТО)

Новости Онлине

02. 11. 2019. у 15:40

Стефановић: Очекујем још снажнију борбу против наркотрафикинга (ФОТО)
Рад на приоритетима Министарства унутрашњих послова

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је у Гучи да од полиције очекује још снажнију борбу против наркотрафикинга, што је један од приоритета Министарства унутрашњих послова.

Стефановић, који је обишао полицијску станицу у овом месту и разговарао са начелником и полицијским службеницима о резултатима и условима рада, истакао је да та полицијска станица и ове године бележи смањење броја почињених кривичних дела.

„Смањење броја извршених кривичних дела је резултат посвећеног рада полиције“, рекао је Стефановић и додао да запажене резултате остварују и припадници ватрогасно-спасилачких јединица, што је посебно видљиво у Лучанима, који су били захваћени поплавама.

Истакавши да су полицајци и ватрогасци увек уз свој народ, Стефановић се захвалио запосленима у полицијској станици на ефикасном и пожртвованом раду и најавио да ће та станица у наредним месецима добити ново теренско возило, као и да је у плану набавка новог система видео надзора.

Прочитајте још - Повећан број насиља код млађих од 14 година: Могуће пооштравање казни

Према његовим речима, тај видео надзор помоћи ће повезивање школа са полицијском станицом што ће омогућити да полицајци брижљивије и боље брину о безбедности деце у школама и њиховој непосредној близини.


Министар је најавио да ће у наредном периоду рад ове станице бити појачан и са додатним бројем полицајаца, што ће омогућити још бољу патролну делатност полиције у овом крају.

„Од начелника Полицијске управе Чачак и Полицијске станице Лучани очекујем да наставе са активностима које ће омогућити још снажније сузбијање наркотрафикинга, што је један од приоритета Министарства унутрашњих послова. У тим активностима даћемо вам пуну подршку у опреми, људству и свему што је потребно“, поручио је Стефановић.

Током посете, потпредседник Владе Србије разговарао је и са председником општине Миливојем Доловићем и његовим сарадницима о инвестицијама државе у инфраструктуру, путеве и друге капиталне инвестиције у овој општини. Стефановић је разговарао и са грађанима о томе шта држава може да учини на даљем унапређењу квалитета њиховог живота.

УЛАГАЊЕ ДРЖАВЕ У ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У ОВОМ КРАЈУ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је у Ивањици да ће држава наставити интензивна улагања у инфраструктуру и безбедност у овој општини, како би створила повољан амбијент за потенцијалне инвеститоре, јер јој је циљ да се људи запошљавају и живе квалитетније и боље.

Током посете Ивањици, потпредседник Владе разговарао је са председником општине и његовим сарадницима о даљим улагањима државе у путну инфраструктуру у овом крају, али и у утврду обале, како би се обезбедила боља заштита од потенцијалних поплава.

Говорећи о улагањима у енергетску мрежу, Стефановић је најавио да ће за две и по године електро–енергетска мрежа бити унапређена и омогућити стабилно напајање, док ћемо, како је навео, за пет година, са додатним капацитетима, потенцијалним инвеститорима моћи да пружимо снабдевање струјом са две стране.

Настављамо даље инвестиције у здравству. У последњем циклусу у здравствене објекте у овој општини уложено је готово 800 хиљада евра и то није крај. Желимо да плански, на одговоран и озбиљан начин, кажемо људима шта и када можемо да урадимо, колико ће бити потребно новца за то и да то у предвиђеном року и завршимо“, рекао је Стефановић.

Министар полиције током посете Ивањици обишао је и Полицијску станицу и разговарао са начелником и запосленима о резултатима и условима рада.

Стефановић је истакао да је безбедносна ситуација у Ивањици добра, да рад полиције даје добре резултате, да је стопа криминала смањена и да није почињено ниједно теже кривично дело.

Министар је рекао да су му полицајци указали да им недостају теренска возила како би њихова патролна делатност била још ефикаснија и додао да ће се Министарство и кроз набавку возила, али и информатичке опреме, као и реконструкцију једног дела станице потрудити да олакша њихов рад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)

Jovana

02.11.2019. 15:56

Može da se govori šta hoće, ali statistika pokazuje da je Srbija postala sigurnija država i to za kratak vremenski period.

Marica

02.11.2019. 15:57

Sve pohvale za ovakav rad I pozrtvovanost...obzirom na kolicinu mrznje koju opozicija siri sve vise ce nam trebati efikasan rad policijskih sluzbi

Dragan

02.11.2019. 15:58

Narkotrafiking je svakako jedan od problema kojem nasa policija treba da posveti vise vremena.

Stefan

02.11.2019. 16:03

Srpska policija je pozdan partner svim policijama u regionu i svetu u borbi protiv trgovine drogom.

Mirka

02.11.2019. 16:06

Od naše policije se očekuje još snažnija borba protiv narkotrafikinga jer je to jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova.

tina

02.11.2019. 16:13

Efikasnim i požrtvovanim radom naše policije, poslednjih godina se smanjio broj izvršenih krivičnih dela!

Mašnica

02.11.2019. 16:17

Ova vlast je pokazala da je Zakon isti za sve pa se beleži pad krivičnih dela.

Hana

02.11.2019. 16:27

Policija je obucena za ovu, najtezu, borbu organizovanog kriminalna. Verujem da ce se tako nastaviti I dalje

Goran

02.11.2019. 17:04

Srbija sve segmente društva sredjuje i treba nastaviti sa borbom protiv svih vidova kriminala.

Lenka

02.11.2019. 17:19

Policija je posvecena svom poslu a samim tim ni uspeh nece izostati. Borba protiv trgovine drogom je jako vazna.

dzo

02.11.2019. 17:22

Smanjenje broja izvršenih krivičnih dela je rezultat posvećenog rada policije,samo tako nastavite.

Nena

03.11.2019. 07:14

Naša policija svoj posao radi veoma požrtvovano i bori se efikasno protiv kriminala. Samo tako neka nastave.

Mina

03.11.2019. 09:24

Stefanović je posvećen svome poslu i radi maksimalno sa svojim ljudima u borbi protiv kriminala.