Борба против суда и извршитеља: За неколико сати их избацили из куће због дуга од 4.000 евра!

В. ИЛИЋ

31. 10. 2019. у 18:57

Борба против суда и извршитеља: За неколико сати их избацили из куће због дуга од 4.000 евра!
Породица Јоковић из Лучана годину дана доказује правду. Мој потпис је фалсификован - казала нам је Зорица

ВИШЕ од годину дана траје агонија четворочлане породице Јоковић (Милојко, Зорица и њихова два сина - Дејан и Душан) из Лучана, који су у једном дану, за само неколико сати, из свог дома избачени на улицу, а кућа је, због дуга према банци, продата за свега 4.000 евра!

Јоковићи су, после година тешког подстанарског живота, 2007. решили да подигну кредит и да купе кућу у Лучанима, која је вредела 17.500 евра, заједно са око осам ари плаца. Део од 7.000 евра, које су добили од наследства, дали су као капару, а остатак је требало да узму од банке. Банка им је, под невероватним условима, "изашла у сусрет" и исплатила тадашњем власнику куће око 9.180 евра, а кредит је требало да исплате до 2027.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Породицa Османи са сузама гледала како им је дом сравњен до темеља, Сузану на носилима изнели пре рушења, Марија Шерифовић поручила: Биће све ок! (ФОТО)

- Морали смо да банци уплатимо депозит од 2.000 евра, па је и муж морао да се кредитно задужи, а требало је да обезбедимо и два жиранта. Плаћали смо рате кредита редовно, све док нисмо остали без посла и када се наш старији син разболео, имао је психичке проблеме. Тада смо, признајем, почели да каснимо са ратама, али се увек плаћало, чак и од жираната, којима смо ми враћали. Иако је рата требало да буде фиксна, она је стално расла, па је на крају била скоро дупло виша од стартне. Тако је ишло све до прошле године. Напомињем да смо исплатили већи део кредита, те да је остао дуг од око 4.000 евра - рекла нам је Зорица.

Породица из Лучана сасвим случајно је сазнала да је њихова кућа оглашена за продају, односно нико их о томе није званично обавестио. Били су потпуно слуђени када су их у августу прошле године изненадили судски извршитељи са решењем о исељењу. Кућа и окућница су продати извесној С. В. из Лучана за свега око 4.000 евра, односно за дуг који је требало банци да врате до 2027.!

- Нас су одвели у полицију док су они развалили врата и наше ствари избацили напоље. Решење о извршењу потписао је наш син, а мој потпис је фалсификован - казала нам је Зорица. - Због бахатости, бројних нерегуларности и незаконитости тужићемо банку, али и судског извршитеља. Овде је највише заказао Основни суд у Ивањици, јер је допустио да се све овако одради.

Несрећа ове породице није стала ни пошто су остали без дома. Наиме, како тврде, жена која је купила њихову кућу (иначе, по њиховим речима, шесту некретнину коју купује на "добошу"), сада покушава да и објекат и целокупно имање преведе на своје име.

Зорица Јоковић

- Иако сам у катастарским књигама ја и даље уписана као власница дела куће и плаца, она без икаквих проблема обавља радове на објекту и на имању. Зато сам се жалила Катастру и они су ми одговорили да је моја жалба основана. И поред тога, она наставља даље и покушава експресно да целокупно имање преведе на себе, како би продала некретнину - испричала нам је Зорица. - Питам се хоће ли неко у овој држави стати на пут овом безакоњу? Има ли правде?


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На славу избачени из стана (ФОТО+ВИДЕО)

НЕ ОДУСТАЈУ

ЗАХВАЉУЈУЋИ добрим људима, који су им изашли у сусрет, Јоковићи су се привремено сместили у кућу пријатеља у Дљину, лучанском насељу које је више пута плављено. Живе у тешким условима, Милојко и старији син се не либе ниједног посла, али наводе да неће одустати док правда не буде задовољена.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације