ОДЛАЗАК у пензију није исти за све у Србији. Већину радника послодавци испрате законским минимумом, односно добију отпремнину у висини две просечне републичке зараде. Ако је реч о пропалом предузећу, на рачун ће лећи исти износ, али ће за то бити потребно доста живаца и стрпљења, док има и оних чије напуштање радног места кућни буџет поправи и за неколико хиљада евра.

То су, како тврди Ивица Цветановић, председник Конфедерације слободних синдиката, само тзв. добровољни одласци уз посебне програме, који се расписују једном у неколико година и нису пракса.

- За такве програме постоје посебни услови - тврди наш саговорник. - Рецимо, радник би требало да има више од три године до пензије, односно између 55 и 61 годину. Када се у предузећу појави потреба за таквим одласцима распише се конкурс. Међутим, последњих година тога је све мање.

С друге стране, сваком раднику који до краја месеца поднесе захтев за одлазак у пензију послодавац ће по закону исплатити, на основу последњих статистичких података, 152.112 динара бруто. Тај износ, међутим, у наредна три месеца може бити већи, али и мањи, у зависности од података Статистичког завода о просечној нето заради.

ОБАВЕЗНА ИСПЛАТА БЕЗ обзира на то да ли је реч о пуној старосној пензији или превременој, послодавац има обавезу да запосленима при одласку у пензију исплати отпремнину. По Закону о раду, право на отпремнину при одласку у пензију остварује запослени коме радни однос престаје због испуњења услова, односно остваривања права на пензију, без обзира на то да ли се ради о старосној пензији, инвалидској или превременој.

Ранка Савић, председница Асоцијације слободних и независних синдиката Србије, наглашава да је ово одредба Закона о раду коју поштују готово све газде у Србији.

- То је неотуђиво право сваког радника, и у наш синдикат нису стизале пријаве о његовом непоштовању - каже она. - Дешавало се ранијих година да предузећа у стечају, која су била само фирме на папиру, нису исплаћивала отпремнине, јер нису имала одакле. Сада је ситуација знатно другачија.

Савићева истиче да су се синдикати код неких послодаваца изборили за боље услове и то регулисали колективним уговором.

- Јавна предузећа предњаче по висини исплаћених отпремнина и оне често износе по 10 просечних зарада - каже Савићева. - Постоје и они који у пензију иду са десетинама хиљада евра на рачуну. Боримо се за то да отпремнине свуда буду веће.


Прочитајте још: УЗ ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Прекинут штрајк у "Митросрему"

Очекује се да број захтева за напуштање радног места до краја година буде повећан, с обзиром на то да се помера граница за пензионисање припадница лепшег пола за шест месеци, па ће оне у 2020. години услов за пензионисање испуњавати тек са 63 године.