Сарадња српске и словеначке полиције: И министри на граници у контроли миграната

Новости Онлине

22. 10. 2019. у 15:20

Сарадња српске и словеначке полиције: И министри на граници у контроли миграната

Фото Муп

Небојша Стефановић и Боштјан Поклукар обишли су Гранични прелаз Прешево
ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и министар унутрашњих послова Републике Словеније Боштјан Поклукар обишли су данас, на Граничном прелазу Прешево, припаднике српске и словеначке полиције који заједно обезбеђују бољу контролу миграторних токова и раде на спречавању ирегуларних прелазака границе.

Стефановић је истакао да сарадња полиција двеју земаља на сузбијању ирегуларних миграција показује да заједничким радом можемо осигурати безбедност наших грађана и спречити да ирегуларне миграције постану претња и ризик за нашу државу и земље које сe налазе на путу миграторних токова.

Према његовим речима, на Граничном прелазу Прешево према Северној Македонији, у оквиру посебног програма Европске уније, у више наврата српским полицајцима помагало је готово 100 словеначких колега у спречавању ирегуларних миграција и процесуирању прекршајних и кривичних дела из ове области.

- Ова врста помоћи била је значајна за Србију од почетка мигрантске кризе, а значајна је и данас јер показујемо будност, добру сарадњу и да нећемо попустити у свакодневном праћењу миграторних токова. Максимално озбиљно пратимо свакодневну ситуацију и спремни смо да реагујемо и у сваком тренутку заштитимо границе од ирегуларних миграција и пружимо сигурност нашим грађанима - истакао је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Стефановић: У Србији 3.600 миграната, нема повећања

Министар Поклукар истакао је одличну сарадњу српске и словеначке полиције, посебно кроз рад заједничких патрола на граничним прелазима.

Према његовим речима, Словенија се налази под притиском мигрантске кризе и жели да помогне у спречавању ирегуларних миграција, посебно да се дође до решења које ће их зауставити у изворним државама.

Поклукар је додао да поред сарадње на граници са Северном Македонијом, словеначки полицајци имају успешне резултате и у заједничким патролама на граници са Грчком.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације