У тексту "Рат у јеврејској заједници: Бесни на Србију, а враћа им 65 милиона евра", објављеном у "Вечерњим новостима" 19. октобра, Страхиња Секулић, директор Агенције за реституцију, каже: "Не можемо нечије приватне, лукративне и корупционашке интересе да подредимо држави и снизимо стандарде које Србија има".

Прочитајте још: Рат у јеврејској заједници: Бесни на Србију, а враћа им 65 милиона евра

Савез јеврејских општина Србије (СЈОС) већ дуже време указује на злоупотребу средстава које држава уплаћује, о чему постоји извештај Владиног Одбора за надзор, у којем се за злоупотребе законских овлашћења именује смењени председник ЈОБ-а Данило Медић. Г. Секулић такође указује на кршење Закона од г. Медића у писму градоначелнику Београда проф. др Зорану Радојичићу, у којем га обавештава о неправилностима поводом Јавног позива и Огласа за прикупљање понуда које је ЈОБ расписала за заједничку изградњу стамбено-пословног објекта на адресама Јужни булевар 180 и Студентски трг бр. 11. Г. Секулић закључује: "Сматрамо да својим поступањем ЈОБ не само да крши Закон о отклањању последица одузимања имовине жртава Холокауста које немају живих законских наследника, већ и на незаконит начин покушава да располаже јавном својином Града Београда, стварајући стање правне несигурности како за евентуалне наследнике предметне имовине, тако и за потенцијалне инвеститоре."

Закон о црквама и верским заједницама је јасан. Аутономно право цркава и верских заједница је да одлучују ко ће бити њихов предводник, тј. председник, а држава само уписује у регистар. Неуписивањем новог председника г. Александра Јинкера држава се, нажалост, умешала. Јеврејска заједница очекује упис г. Александра Јинкера.