Српска проја раме уз раме са светском класом хлеба

Новости Онлине

21. 10. 2019. у 23:46

"Хлеб је оно што ваша култура каже да јесте", навео је аутор "Глобалне историје хлеба"

Српска проја раме уз раме са светском класом хлеба

Фото: Г. Ћировић

Шта је хлеб? Вероватно не треба дуго да размишљате о одговору, а историчар Вилијам Рубел, који се бавио хлебом, сматра да дефиниција хлеба није ни потребна.

"Хлеб је оно што ваша култура каже да јесте", навео је аутор "Глобалне историје хлеба".

Си-Ен-Ен је објавио листу 50 најбољих хлебова, а међу њима се нашла и српска проја.

"Топле коцке српске проје, направљене од кукурузног брашна, одлично иду уз месо. Углавном се служе уз породични ручак, а сервирају се право из рерне. Најбоље иду уз кајмак и чварке", наводи Си-Ен-Ен.

На листи се између осталог, налазе и незаобилазни француски багет, мексичке тортиље и многи други специјалитети широм света.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

mezi mezi

22.10.2019. 00:08

More ajde ? Srbska proja. Pa šta ste onda pasli dok nije otkrivena zločinačka Amerika, i kukuruz nije postojao u Evropi? Brabonjke?

Лола

23.10.2019. 08:05

По тој логици, већина француских и италијанских јела не би се тако звала, јер зачини који се додају су често у употреби тек од пре стотињак година, о кромпиру, паприци, пасуљу да не говоримо.Српска проја је настала можда далеко пре али је усавршена доласком кукуруза овде, тако да је ваш коментар заиста ...