Српска проја раме уз раме са светском класом хлеба
21. 10. 2019. у 23:46
"Хлеб је оно што ваша култура каже да јесте", навео је аутор "Глобалне историје хлеба"

Фото: Г. Ћировић
"Хлеб је оно што ваша култура каже да јесте", навео је аутор "Глобалне историје хлеба".
Си-Ен-Ен је објавио листу 50 најбољих хлебова, а међу њима се нашла и српска проја.
"Топле коцке српске проје, направљене од кукурузног брашна, одлично иду уз месо. Углавном се служе уз породични ручак, а сервирају се право из рерне. Најбоље иду уз кајмак и чварке", наводи Си-Ен-Ен.
mezi mezi
22.10.2019. 00:08
More ajde ? Srbska proja. Pa šta ste onda pasli dok nije otkrivena zločinačka Amerika, i kukuruz nije postojao u Evropi? Brabonjke?
По тој логици, већина француских и италијанских јела не би се тако звала, јер зачини који се додају су често у употреби тек од пре стотињак година, о кромпиру, паприци, пасуљу да не говоримо.Српска проја је настала можда далеко пре али је усавршена доласком кукуруза овде, тако да је ваш коментар заиста ...
Коментари (2)