НАУЧНИЦИ БУДУЋНОСТИ: Нови успеси наших талентованих ученика у Москви

NovostiOnline

17. 10. 2019. у 21:20

НАУЧНИЦИ БУДУЋНОСТИ: Нови успеси наших талентованих ученика у Москви
Талентовани ученици из Регионалног центра Београд 2, постигли су запажен успех на Сверуском фестивалу науке у конкуренцији 15.000 учесника
Талентовани ученици из Регионалног центра Београд 2, постигли су запажен успех на Сверуском фестивалу науке, који је највећа манифестација те врсте у свету. Ове године такмичило се 15.000 учесника, а сајам је посетило два милиона људи.

На Међународном такмичењу истраживачких радова „Научници будућности“ у веома јакој конкуренцији преко 800 истраживачких радова, награде су освојили: Сара Милошевић, са радом из Инжењеринга, рангирана као четврти најбољи рад у тој категорији, Огњен Срзентић, са радом из животне средине, добитник је специјалне дипломе за истраживачки рад, за идеју и примену у едукацији тинејџера о проблемима животне средине, Филип Колџић, са радом из Хемије је добитник специјалне дипломе за истраживачки рад, за могућност примене истог у пракси. Филип је такође добитник награде специјалног жирија који су сачињавали представници великих компанија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Mladi naučnici Regionalnog centra za talente nam doneli 92 medalje!

Овај међународни Фестивал науке укључују не само водеће универзитете, истраживачке институције, опсерваторије и музеје науке у земљи, већ и пословне и уметничке центре.

Међународно такмичење истраживачких радова „Научници будућности“ одржава се у оквиру сверуског фестивала науке, под покровитељством Министарства науке и високог образовања Русике Федерације а узподршку Министарства образовања Руске Федерације, Московског државног универзитета, Универзитета Ломоносов, Руске академије наука и Града Москве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Šarčević primio dobitnike nagrada na turniru u Moskvi

Сврха овог такмичења је подржати надарену децу, развој интересовања младих за изучавање науке, стварање услова за развој ученика. Такмичење промовише ширење и популаризацију научних сазнања и побољшава педагошку вештину наставника.

У оквиру такмичења „Научници будућности“ заступљене су следеће категорије физика; астрономија; математика; хемија; биологија и науке о животу; програмирање; геологија и науке о Земљи; инжењеринг; носива електроника, електронски уређаји, Интернет, 3Д моделирање.

Полазници Регионалног центра за таленте Београд 2, преставили су своје истраживачке радове, разменили искуства са својим вршњацима из других земаља: Такође омогућено им је да прошире стечена знања из области за коју показују интересовање, размене информације, упознају се са новитетима у науци ....

Пет полазника Центра учествовало је у такмичењу истраживачких радова„Научници будућности“: Филип Колџић, ученик Математичке гиманзије са истраживачким радом из Хемије, (Application of Laser-Induced Breakdown Spectroscopy for Estimating Hardness of Alloys: A Novel Approach with TEA CO2 Laser), Сара Милошевић, ученица гимназије у Инђији са истраживачким радом из Инжењеринга, (Thickness dependent physics in specific organic polymer solar cell), Валерија Ранкић, ученица гимназије у Лазаревцу са истраживачким радом из Информатике, (Managing ferrofluids with voice commands), Огњен Срзентић, ученик ОШ „Руђер Бошковић“ са истраживачким радом из животне средине, (Raising ecological awareness among teenagers of endangered species with specific emphasis on griffon vulture) и Ива Ђондовић, ученица Математичке гимназије, са истраживачким радом из Математике (Distribution of space R3 by chain circuits and one right).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације