Хтели да возе децу са поквареним кочницама: Инспекција открила низ кварова на аутобусима

Танјуг

17. 10. 2019. у 09:28

Хтели да возе децу са поквареним кочницама: Инспекција открила низ кварова на аутобусима

Фото: Depositphotos

Начелник Саобраћајне полиције Небојша Арсов каже да је само у последњих неколико дана 10 возила искључено из саобраћаја
У последњих неколико дана 10 аутобуса који су требали да превозе децу на излете или екскурзије искључено је из саобраћаја због техничке неисправности, каже начелник Саобраћајне полиције Небојша Арсов.

Прочитајте још: Разочарани прваци узалуд чекали полазак, неки и плакали јер нису отишли на излет

Он је за ТВ Пинк појаснио да су саобраћајни полицајци приликом прегледа аутобуса, пред полазак деце на екскурзије, посумњали у техничку исправност десет аутобуса, послали их на технички преглед где је утврђено да су били неисправни.

Чак пет аутобуса имали су неисправне кочнице, два аутобуса неисправне уређаје за управљање, код једног су биле неисправне гуме, а код осталих остали уређаји.

Наводи да је у ОШ "Павле Савић" у Миријеву, где јуче 650 ученика није отишло на излете, један аутобус је искључен и на техничком прегледу је утврђено да нема исправне уређаје за управљање.

Прочитајте још: На хрватској граници смислили невероватан разлог да зауставе београдске ђаке!

"То је нешто што би требало да забрине директоре школа, наставнике и родитеље, а прича око картица возача је покушај агенција и превозника да скрену тему са главног проблема", рекао је Арсов.

Саобраћајна полиција, како је нагласио, има велики проблем што се излети и екскурзије не пријављују на време, те не могу да се организују и прегледају аутобусе на време.

"Осим тога организатори превоза - директори школа и превозници, постављају аутобусе пола сата, сат пре поласка тако да се из тог разлога дешава да деца стоје и чекају поред аутобуса и неколико сати", рекао је Арсов.

Додаје и да велики проблем представља то што децу на излет или екскурзију возе уморни возачи.

"Покушаћемо са тужиоцима да подигнемо кривичне пријаве против оних превозника који за возаче издају потврду да су имали одговарајући одмор а возачи су претходног дана радили", закључио је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Paja Rakic

17.10.2019. 09:43

A kad treba prevoziti sendvicare onda su svi autobusi ispravni.Nema veze sto imaju neispravne kocnice,

Pravi Delija Veran Je Ko Pas

17.10.2019. 09:47

glupost!samo su deca ispaštala bez potrebe.ako su hteli da primene zakon trebali su da traže tehnički pre kretanja, a ne na taj dan.ova država je stvorena da maltretira svoje građane!