Проширење универзитета у Београду: Студенти у два нова кампуса

Љ. Б.

17. 10. 2019. у 06:30

Проширење универзитета у Београду: Студенти у два нова кампуса

Нови објекат за академце технике

Министар Шарчевић најавио радове. Зграду добијају ЕТФ, Биолошки, Географски и Факултет безбедности

У ПЛАНУ је изградња нове зграде Електротехничког факултета у Београду, као и два научна кампуса у Новом Београду - најавио је министар просвете Младен Шарчевић. Он је навео да се преговара о кредиту за изградњу нове зграде ЕТФ, а да ће у једном кампусу у Новом Београду бити смештен Уметнички факултет, а у другом Биолошки, Географски и Факултет безбедности.

Министар је објаснио да зграда ЕТФ треба да се пројектује у зони иза садашње зграде тог факултета где има око 7.000 квадратних метара за нови технички кампус.

Такође, Шарчевић је истакао да ће радови на проширењу Факултета организационих наука од 7.000 квадрата, који су били успорени због проблема са дозволама, почети након обележавања годишњице оснивања тог факултета.

Раније је, осим изградње техничког кампуса, најављивана и изградња кампуса за уметничке факултете - ФДУ, ФПУ и ФМУ, а у плану је да се то ради код хотела "Хајат" на Новом Београду.

Осим Универзитета у Београду, у плану је и проширење капацитета и на другим универзитетима, па су тако већ отпочели радови на Приштинском универзитету са седиштем у Косовској Митровици и то на згради Ректората, а ради се и адаптација школе "Бранко Радичевић" у коју ће бити смештен технички факултет.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - “Спас“ на приватним факултетима: За три месеца заврше две године студија


- У Нишу се ради на згради Електротехничког факултета, а планира се и измештање Хемијског факултета. Универзитет у Новом Саду добио је простор од 10.000 квадратних метара за техничке факултете. У Крагујевцу се ради на адаптацији две школе, у које ће бити смештени Уметнички факултет и Филолошки факултет - рекао је раније министар Шарчевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Универзитет у Београду пао за сто местаТРЕНИНГ ЦЕНТАР ЗА РОБОТИКУ

ПРИЧАЛИ смо и о вештачкој интелигенцији, већ смо потписали уговор са кинеском компанијом "Ред драгон" која се тиме бави. Министарство просвете је сада задужено да оформи тренинг центре за роботику. Ти центри планирани су у Београду, Новом Саду и, највероватније, у Трстенику - рекао је Шарчевић након скупа о дигитализацији образовања у Србији. Министар је оценио и да је отварање Центра за образовну технологију у оквиру Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања важан помак за промовисање педагошке примене дигиталних технологија.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Marko

17.10.2019. 10:12

Sts je to kampus?Ja sam profesor srpskog jezika a ne znam sta to znaci?Zasto se neki svim silama upiru da na silu u upotrebu ubace strane reci?

драгана

17.10.2019. 12:47

@Marko - Reći "kampus" deluje kao nešto mnogo važno i veliko.Onda oni koji,kao Vi i ja, kojima nije najjasnije šta reč znači,ćute,a ćute svi ,jer je totalno bzvz da se ispadne glup,jel'?Oni koji koriste žargon su tako isplivali na porvšinu.Izgovaraju mnoštvo besmislenih reči,masa ćuti,a oni su pametni.

Па професоре српског језика

17.10.2019. 13:19

@Marko - што пишеш рвацком латиницом?