Честитке поводом 66. рођендана “Вечерњих новости”: Промотери хуманости и хроничар генерација

В. Н.

17. 10. 2019. у 07:40

Честитке поводом 66. рођендана “Вечерњих новости”: Промотери хуманости и хроничар генерација
Ево шта су нам поручили Горан Триван, Милош Вучевић, Горан Весић, Младен Шарчевић, Загорка Доловац...

ДЕЦЕНИЈЕ које су за нама и сви распродати бројевинашег листа само су подстрек и обавеза. “Вечерње новости”, чији је првиброј изашао те вечери 16.октобра 1953. године, славе 66. рођендан. Ове године само су број који нас још више мотивише да наставимо да будемо у служби истине. Ту преданост цене многи, од “малих” људи, наших читалаца, до спортиста, политичара, естрадних личности, уметника... Ево шта они поручују поводом 66. рођендана “Новости”.


ЕПИСКОП БАЧКИ ИРИНЕЈ: Наставите путем Светог Саве

ГОДИШЊИЦУ "Новости" прослављамо истовремено са осамстогодишњицом стицања аутокефалности Српске православне цркве. Овај догађај, у развоју српске културе, надахњује нас да и годишњицу "Новости" сагледамо у том светлу и пожелимо да наш угледни дневни лист, упркос свим искушењима, иде путем Светога Саве, а то значи, путем слободе, истине, правде и лепоте - путем који у живот води, како Црква пева у химни посвећеној првом српском архиепископу и просветитељу. То, у исто време, значи да "Новости" треба да потпуно и без остатка буду гласило које заступа интересе српског народа и српске културе, а самим тим и Српске православне цркве. Свакако, значи и то да "Новости" треба да по сваку цену сачувају себе и читаоце од шунда, сензационализма и површности и да остану носилац народног духа, оптимизма, једноставности и поштења. Све ово Ваш лист већ и чини на најбољи могући начин, у сваком броју показујући и приказујући и јунаке вере, духа, чојства и јунаштва, богољубља, братољубља и човекољубља уопште. "Новости", такође, спадају у верне чуваре нашег дивног ћириличног писма у време његовог општег, свесног и несвесног, запостављања у нашем друштву и зато је потребно још једно признање на пољу очувања наше духовности и културе.

Позивајући читаоце "Новости" да се у години јубилеја Српске православне цркве и српског народа, као и у свакој другој прилици, огледају у лику Светог Саве, који је, утемељујући самосталну Српску цркву, за вечна времена утврдио да српски народ буде слободан у Христу, а то значи слободан у сваком погледу, честитамо Вам годишњицу и свесрдно призивамо Божји благослов на Вас, Ваше сараднике и читаоце.


ВЛАДИМИР КОСТИЋ, председник САНУ: Останите чувари новинарства
УПУЋУЈЕМО најискреније честитке новинарима и свим запосленима у "Вечерњим новостима", уз жељу да буду чувари независног, професионалног и објективног новинарства. Прилозима о активностима и члановима Српске академије наука и уметности, "Новости" значајно доприносе неговању и очувању културне баштине Србије и афирмисању друштва чије су вредности засноване на знању.


ИШТВАН ПАСТОР, председник Скупштине АП Војводине: Увек читани и угледни
МЕРИТИ проток времена у годинама је релативна ствар. За животни век човека то је мало, у неким другим ситуацијама превише, а за један медиј то је веома респектабилан период којим мало ко може да се похвали. Имајући у виду ту чињеницу, разлог за честитање је већи. Деценијама сте одолевали изазовима и носили сте се са различитим околностима у којима су "Вечерње новости" увек биле веома читане, угледне новине.


ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР, министар здравља: Звезда на нашем медијском небу
УЗ искрене честитке поводом 66. годишњице излажења једног од најутицајнијих дневних листова, не само у Србији, већ и на простору бивше Југославије, пожелећу руководству и свим запосленима у "Вечерњим новостима" да својим професионализмом и посвећеношћу останете међу најсјајнијим звездама на нашем медијском небу.


ВЛАДАН ВУКОСАВЉЕВИЋ, министар културе и информисања: Истрајни у откривању истине
КАДА у времену великих промена један медиј траје већ 66 година, свака година представља јубилеј. Остати свој, објективан, истрајан у откривању истина и неговању читалаца правовременим, непристрасним извештавањем, велики је разлог за похвалу. Бити на правом месту у право време и дати поглед на догађаје са професионалном дистанцом, вредност је која обећава да ће "Вечерње новости" трајати.


СЛАВИЦА ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ, министар за популациону политику: Пут поверења води до Месеца
ИСКРЕНЕ честитке редакцији и свим запосленима поводом 66. рођендана. Кажу да степенице свих примерака "Новости", дуге више од шест деценија, воде чак до Месеца. Овај пут поверења стварале су многе генерације препознајући квалитет и поузданост садржаја. Посматран као симбол, број 66 подсећа на отворене знаке навода којим отпочињете још једно успешно поглавље објективног информисања читалаца који вам верују.


МИЛАН КРКОБАБИЋ, министар за регионални развој: Задржали лидерску позицију

ЧЕСТИТАЈУЋИ вам 66. рођендан, искрено вам желим да и даље будете лидери у борби за истину и наклоност све пробирљивијих читалаца. Од првог броја 16. октобра 1953. "Вечерње новости" су на јавној сцени тадашње државе Југославије и Републике Србије биле омиљене и препознатљиве новине, не само по оригиналној насловној страни са великим насловом који најављује догађај дана, већ и по особеном стилу, у ком преовлађују кратке, јасне и тачне информације. Тако су "Новости", на задовољство огромног читалачког аудиторијума, остале до данас на лидерским позицијама у српском новинарству.


НЕНАД ПОПОВИЋ, министар за иновације: Кредибилитет који одолева времену
ТОКОМ минулих година "Вечерње новости" су биле симбол објективног и независног информисања грађана, које траје захваљујући етичким стандардима и професионалним принципима на којима се ваш рад заснива. Неговањем српског писма, афирмацијом културе нашег народа, истинољубивим извештавањем у циљу очувања државних и националних интереса изградили сте кредибилитет који одолева свим променама, како на дневнополитичкој, тако и на медијској сцени нашег друштва.


МАРКО ЂУРИЋ, директор Канцеларије за КиМ: Трајање је показатељ квалитета
ВИШЕ од шест деценија "Вечерње новости" свакодневно објективно и професионално извештавају о домаћим и светским политичким догађајима, али и о судбини обичних грађана, њиховим подвизима, проблемима и изазовима. Ваше трајање је најбољи показатељ и гарант квалитета, а тираж доказује да сте омиљени међу читаоцима и да сте лист ком се верује.

Правовременим и објективним извештавањем о догађајима на КиМ и проблемима са којима се наш народ и наша држава суочавају у јужној покрајини, оправдали сте и наше поверење и због тога увек можете рачунати на моју и подршку Канцеларије за КиМ.


ГОРАН ТРИВАН, министар екологије: Хроничар генерација

НАЈИСКРЕНИЈЕ честитке и велико хвала новинарским легендама и свима који су основали и стварали народне новине какве су "Новости". "Вечерње новости" су поуздан хроничар свакодневног живота многих генерација, историјских и друштвених догађаја, али и чувар наше традиције и посебности и важни чинилац данашњих и будућих напора наше државе и њених грађана за афирмацију истинских вредности у друштву, стратешки важних за Србију, као што је и заштита животне средине, поручио је министар екологије.МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, градоначелник Новог Сада: Промотери хуманости

ДРАГИ пријатељи, свака година више, и сваки читалац више, потврда су ваше професионалности и кредибилитета. Деценијама пратите судбину света, али и малог човека, и то вас чини посебним. Више него ико из ваше бранше промовишете хуманост и емпатију. Желим да останете борци за истину, непристрасни хроничари дешавања, да извештавате о свим догађајима, успесима и судбинама. У име свих Новосађана, желим вам још много година у којима ћете упорно и марљиво само истином обликовати јавност. Целом тиму "Вечерњих новости" честитам 66. рођендан, написао је градоначелник Новог Сада.ГОРАН ВЕСИЋ, заменик градоначелника Београда: Чувари ћирилице

"ВЕЧЕРЊЕ новости" представљају перјаницу српског новинарства и чуваре поверења грађана у штампане медије. Поред очувања свих императива новинарске професије, својим постојањем и радом сте чували и наше ћириличко писмо, традицију и идентитет. То је било могуће, јер заједно са српским друштвом већ 66 година проживљавате све важне историјске промене. Желим вам да наставите да трајете, и да са истим угледом сигурно корачате ка стогодишњем јубилеју, пише у честитки заменика градоначелника Београда.


РАДОВАН ВИШКОВИЋ, председник Владе Републике Српске: Аутентичан сведок свих промена

ТОКОМ готово седам деценија успешног рада, својим професионалним информисањем из свих домена живота, "Вечерње новости" су, као један од најстаријих дневних листова на Балкану, биле и остале аутентичан сведок свих историјских промена и друштвених кретања на овом простору. Желим да "Вечерње новости" прославе још много рођендана, да одрже високе професионалне стандарде новинарства и да наставе да бележе нове професионалне успехе.ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ, републички јавни тужилац: Поуздан партнер, ваша реч битна

ЧЕСТИТАМ рођендан "Вечерњим новостима" и желим вам и надаље велики успех. Реч је о листу са дугом традицијом, који радо читам. Када је у питању ресор правосуђа, ви сте поуздан партнер у обавештавању јавности о сузбијању криминалитета и реч коју преносите грађанима јако је битна. Надам се да ћемо успешну сарадњу наставити и у будућности.


НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ, председник Народне скупштине РС: Омиљен лист свих генерација

"ВЕЧЕРЊЕ новости" као реномиран и препознатљив медијски бренд у региону су дневне новине са дугом традицијом, објективног, тачног и професионалног информисања јавности о свим важним политичким, економским, друштвеним, културним и спортским дешавањима. "Вечерње новости" су препознатљив лист којем се верује и који радо читају све генерације. Успели сте да сачувате достојанство и углед професије и да будете на страни правде и истине и на том вам посебно честитам. Желим вам много успеха у даљем раду!


МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ, министар просвете: Читаоци цене професионалност

"ВЕЧЕРЊЕ новости" су објективне и квалитетне дневне новине које извештавају грађане, не само о важним политичким, економским и друштвеним темама, међу којима су и образовање и наука, већ и о оним животним и несвакидашњим. Управо то је разлог што постоје 66 година и мислим да ће трајати још дуго, јер читаоци знају да цене професионалност. Уредницима и новинарима вашег листа желим пуно успеха у даљем раду и да наставе да извештавају непристрасно, независно и објективно.


БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ, министар пољопривреде: Сачувајте блискост с народом

ПОШТО по природи посла много времена проводим на терену, онда сам на лицу места могао да се уверим зашто су "Вечерње новости" назване - народним новинама. Нема села где се не читате и где обичан свет не говори са уважавањем о вашој кући. Желим вам и да у годинама које долазе останете привржени истини и објективном информисању и да не напуштате вашу бразду која вас обавезује на блискост са народом и неговање традиционалних вредности. Руководству и запосленима у "Вечерњим новостима" најлепше жеље за 66. рођендан. Живели!


БРАНКО РУЖИЋ, министар државне управе и локалне самоуправе: Чувари интегритета професије

ПОВОДОМ 66 година постојања "Вечерњих новости", у име Министарства државне управе и локалне самоуправа и у своје лично име уредницима, новинарима и свим запосленима честитам јубилеј. Није лако трајати 66 година, одржати квалитет и објективност и чувати интегритет професије. Ви сте успели, јер сте одолели сензационализму, наставили сте да из објективног угла посматрате наше друштво, што вас чини хроничарима данашњих времена и новинама којима се верује. Славите поверење које сте стекли, ја вам желим да тако остане и убудуће! Срдачне честитке! Желим вам да наставите да трајете!


ЈАДРАНКА ЈОКСИМОВИЋ, министар за европске интеграције: Задржите круг верних читалаца

ЧЕСТИТАМ рођендан "Вечерњим новостима", желим да опстану на тржишту, не падајући у замке потпуне комерцијализације и чувајући традиционално јасно срочену и правовремено пласирану информацију, чиме су и задржали значајан круг верних читалаца.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Golub

17.10.2019. 08:24

Čestitam rođendan ! Nije bilo dana da nisam kupio Novosti , čak i dok sam radio i živeo u Sloveniji , ali postoji sada određena gorčina zbog načina pisanja mog omiljenog lista .