Шокантна исповест: Док сам робијао синови су ми остали без мајке, живели су у беди, а неко је подигао 25 хиљада евра од осигурања

Б. ПУЗОВИЋ А. ДЕЛИЋ

15. 10. 2019. у 08:00

Шокантна исповест: Док сам робијао синови су ми остали без мајке, живели су у беди, а неко је подигао 25 хиљада евра од осигурања

Весна Мандић

Драган Тешовић тражи да Филип и Урош добију премију осигурања након смрти Весне Мандић

МОЈИ синови Филип и Урош, који су били малолетни када им је мајка, Весна Мандић, погинула, док сам ја био на издржавању затворске казне, одрастали су у тешкој немаштини. Док су они једва састављали крај с крајем, неко је, уз помоћ адвоката, подигао 25.000 евра одштете од осигурања због њене смрти, на шта су право имала искључиво деца. Све сам пријавио полицији, али иако постоје сви папири и докази, случај тапка у месту, а предмет је из Лазаревца пребачен у Шабац.

Ово, за "Новости", прича Драган Тешовић, из Вреоца, код Лазаревца, чија је невенчана супруга Весна Мандић настрадала у саобраћајној несрећи 25. фебруара 2015. године. Сахрањена је у Шапцу, по жељи њених родитеља, одакле је родом, а бригу о деци преузео је Центар за социјални рад у Лазаревцу. За старатеља је именована његова ташта Ј. М., из околине Шапца.

- После само месец дана, ташта је Филипа и Уроша оставила пред капијом дворишта моје мајке у Вреоцима, под изговором да, тобоже, са њима не може да изађе на крај - каже Драган Тешовић. - Одгајала их је моја мајка, тешко оболела од рака, са свега 12.000 динара пензије. Кад сам октобра 2015. године дошао из затвора, сазнао сам да деци припада око 2,9 милиона динара одштете, јер је покојна супруга била осигурана код једне осигуравајуће куће. Ташта је адвокатима из Новог Сада дала пуномоћје за наплату премије осигурања, што су и учинили 5. маја 2015. године. Полицијској станици у Лазаревцу поднео сам кривичну пријаву против таста С. М., јер сам сазнао да је новац наводно завршио на његовом рачуну.

Из Центра за социјални рад у Лазаревцу, Тешовићева ташта упозорена је да као старатељ није имала овлашћење да склопи вансудско поравнање о исплати накнаде, нити да ангажује адвокате без сагласности ове установе. Ако новац не буде враћен малолетној деци, Тешовић намерава да покрене тужбу и против таште и против осигуравајуће куће, која је направила пропуст не тражећи сагласност старатеља.

- Ташта је Центар за социјални рад обавестила да јој никакав новац на име накнаде штете није исплаћен - каже Тешовић. - Таст, иако упорно тврди да паре није узео, понудио је да новац надокнади у ратама, само да случај не иде на суд.

Нисам пристао. Нећу дозволити да уз огромни бол за мајком, без које су остали кад им је била најпотребнија, моје синове и мене раздире и неправда. Спреман сам да са синовима будем пред Владом или Председништвом Србије, све док надлежни најзад не исправе ову неправду и срамоту.

Према речима основног јавног тужиоца у Шапцу Светлане Недељковић, предмет о овом случају формиран је у фебруару, а истрага је у току.

Драган Тешовић

СУДАР ИЗАЗВАО КУЋНИ ПРИЈАТЕЉ

САОБРАЋАЈНА несрећа у којој су Филип и Урош, који су тада имали 15, односно 13 година, остали без мајке, догодила се на путу Велики Црљени - Вреоци, када је возач "шкоде фабије" великом брзином директно ударио у "рено клио", који је возила Весна Мандић. Обоје су преминули на месту. Драган Тешовић истиче да је игром судбине судар изазвао Синиша Р., који је био њихов дугогодишњи породични пријатељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Ja Paja

15.10.2019. 15:38

sta je ovdje sokantno osim smrti majke te dece...ti da si brizan otac ne bi robijao druze ,nego bi se starao o svojoj porodici i toj deci ..

atlas

16.10.2019. 05:11

@Ja Paja - a ko si ti svetac pa da ga osudjujes sto je bio u zatvoru i otkud znaaa zbog cega? svakom moze da se desi