Војска Србије увек иде на победу: Вулин обишао спортисте на припремама за Светске војне игре

Танјуг

14. 10. 2019. у 17:10

Војска Србије увек иде на победу: Вулин обишао спортисте на припремама за Светске војне игре

Фото: Министарство одбране

Потпуковник Ненад Милосављевић, маратонац, имаће част да на отварању предстојећег такмичења носи српску тробојку
Никада Војска Србије није ишла с већом нити спремнијом делегацијом на светско војно првенство и без обзира што ћемо бити у конкуренцији највећих армија света које мобилишу своје припаднике, али и највеће шампионе у својим земљама очекује да ћемо се на престижном такмичењу окитити бројним медаљама, рекао је министар одбране Александар Вулин. Он је данас у спортском центру Војне академије обишао завршне припреме екипа Министарства одбране и Војске Србије, које ће од 18. до 27. октобра учествовати на 7. Светским војним играма у Кини.

Током разговора са стрелцима, триатлонцима и такмичарима у борилачким спортовима - џудситима, рвачима, теквондистима и боксерима, министар одбране је желео да чује њихове утиске о току припрема и условима који су им обезбеђени за тренинг, али и о амбицијама, за које је рекао да су, кад је реч о Војсци Србије - увек победничке.

"Нама је велика част што ће униформе Војске Србије носити један Ћулум или Кукољ, баш као и Тијана Богдановић, Немеш, дакле заиста најбољи у нашој земљи. Ту су и сјајни стрелци Аруновић и Гргић. Очекујемо да ће сви они значајно допринети да Војска Србије буде још поштованија. Сви они који своју будућност вежу за Војску Србије имаће прилике да се баве спортом, да се такмиче и да заступају своју земљу", казао к Вулин.

Он је поручио да ће ће сви спортисти који ће носити униформу Војске Србије дати све од себе, те да "више од тога нико не може да тражи од њих, али да је мање од тога апсолутно неприхватљиво, јер Војска Србије увек иде на победу".

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, након што је такмичарима пожелео пуно успеха на такмичењу, истакао је да је та организација у потпуности стала иза припрема спортиста.

Он је поменуо изванредну сарадњу Савеза и Министарства и нагласио да су део спортске екипе војске и браћа Немеш, Кукољ, Андреа Арсовић и други врхунски спортисти.

Потпуковник Ненад Милосављевић, маратонац, који иза себе већ има сјајне резултате, имаће ту част да на отварању предстојећег такмичења носи српску тробојку.

Фото: Министарство одбране


То ће за њега, како је рекао, бити велико задовољство и част, али и својеврсна круна спортске каријере унутар професионалне војне службе која траје 25 година.

Михаил Дудаш, најпознатији српски десетобојац, који ће на Светском првенству учествовати у дисциплинама скок у даљ и 110 метара с препонама ( јер десетобој није званична војна дисциплина) истакао је да је оптимиста уочи почетка такмичења.

"Неће бити лако, али на нама је да дамо максимум, оно највише што можемо, и да се боримо за нашу земљу онако како би се борили на својим такмичењима у индивидуалној конкуренцији, са једним додатним мотивом - да представљамо Министарство одбране и Војску Србије", казао је Дудаш.

Фото: Министарство одбране


Бригадни генерал Синиша Радовић, директор канцеларије Републике Србије при ЦИСМ, пожелео је у име те организације свим спортистима пуно успеха на предстојећем такмичењу, уз посебну захвалност министру одбране Александру Вулину, ректору Универзитета одбране и начелнику Војне академије, на подршци захваљујући којој су припреме за престижно спортско такмичење протекле веома успешно.

Србија је дугогодишња чланица Међународног савета за војне спортове (ЦИСМ) које организује предстојеће 7. Светске војне игре у граду Вухану, у Кини, у периоду од 18. до 27. октобра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације