СВЕ РЕЧИ СУ СУВИШНЕ: Мајка малог Деспота објавила фотографију са сином дан после његове смрти

Новости Онлине

14. 10. 2019. у 11:11

СВЕ РЕЧИ СУ СУВИШНЕ: Мајка малог Деспота објавила фотографију са сином дан после његове смрти

Фото: Фацебоок

Мали Деспот Лазић (12) из Бајине Баште, "дечак лептир" преминуо је у петак, 11. октобра, након што је тог дана срце по трећи пут престало да му куца

Мали Деспот Лазић (12) из Бајине Баште, "дечак лептир" преминуо је у петак, 11. октобра, након што је тог дана срце по трећи пут престало да му куца.


Овај дечак читаво своје детињство провео је у боловима, због булозне епидермолизе, ретког обољења коже где оштећења настају чак и при слабом додиру или притиску.


Његова мајка Софија Лазић, скрхана болом, поделила је са својим пријатељима на друштвеној мрежи Фејсбук још једну фотографију са сином, дан након што је преминуо.


Иако испод фотографије није оставила никакав опис или коментар, свака реч свакако би била сувишна. Софија се, и на овај начин, опростила од свог вољеног сина.


Након што је малени Деспот преминуо у Институту за мајку и дете у Београду, Софија је смогла снаге да да изјаву за медије.


- Сви смо били свесни да ће ово једном доћи јер је болест неизлечива и са њом се не може дуго живети, али се нисмо надали да ће стићи овако брзо. Ипак је био премлад. Како год био тежак, живот је живот. Ако нам је за утеху, сада га барем ништа не боли. Дабогда никада никог на свету не задесило оно што је мог сина и целу породицу - испричала је Деспотова мајка.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Preminuo Despot Lazić: "Dečak leptir", koji je digao Srbiju na noge, izgubio najvažniju bitku


Подсетимо, док се "дечак лептир" борио за свој живот, бескрупулозни људи лажирали су рачуне за помоћ малом Деспоту како би зарадили на његовој болести.


Малишан је пре два дана сахрањен у Бајиној Башти. На гробљу у овом граду никада пре није било толико деце.


- Има симболике између лептира и нашег Деспота. Лептир живи један дан и Деспот је живео кратко. И лептир и Деспот и сва деца су украс света - чуло се над одром дечака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације