ДЕЛЕГАЦИЈЕ КП КИНЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ: Сусрет пријатеља и прекаљених бораца

Ј. Симић

недеља, 13. 10. 2019. у 17:43

ДЕЛЕГАЦИЈЕ КП КИНЕ У ПОСЕТИ НОВОМ САДУ: Сусрет пријатеља и прекаљених бораца

Фото Танјуг

Кина и Србија су искрени пријатељи а наши народи повезани су дуготрајним пријатељствовом – закњучили Милиш Вучевић и Јанг Шијадоу
СРБИЈА је захвална Кини на свим инвестицијама које су помогле опоравку наше земље - поручио је Милош Вучевић, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и новосадски градоначелник, приликом данашње посете делегације Комунистичке партије Кине Новом Саду коју предводи Јанг Шијадоу.

Вучевић је најавио високог функционера КП Кине као "човека који је десна рука председника Си Ђинпинга, једног од главних оперативаца КП Кине и најважнијих људи у целој Кини, а тиме и у целом свету“.

Он је рекао да су кинеске инвестиције буквално спасавале одређене крајеве Србије, где је био угрожен опстанак народа. Додао је да је ова посета потврда нераскидиве сарадње две државе те да „настављамо оно што су два председника утврдили и дефинисали, а ми на овом оперативном страначком нивоу спороводимо у најбољој намери.“

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - POSAO ZA JOŠ 1.200 LjUDI: PKC kompanija najavila ulaganja od 20 miliona evra

- Ми смо, као народ и као држава, захвални НР Кини на принципијелном ставу и поштовању међународног права, признавању територијалног интегритета и целовитости суверенитета Републике Србије. Као што Србија познаје само једну Кину и искључиво види Пекинг и владу у Пекингу као адресу с којом се разговара. За нас ту нема никакве дилеме - рекао је Вучевић.

Секретар Секретаријата Централног комитета Комунистичке партије Кине Јанг Шијадоу, на састанку проширеног састава Извршног одбора Српске напредне странке (СНС) у Новом Саду, казао је да су Кина и Србија искрени пријатељи а да су наши народи повезани дуготрајним пријатељствовом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nova kineska investicija u gradu na obalama Begeja

-Током посете председника Си Ђинпинга Србији 2016. године, двојица наших вођа су се договорили да се уздигну односи Србије и Кине у свеобухватно стратешко партнерство, прво такве врсте између Кине и једне од земаља источне Европе - рекао је Јанг Шијадо и додао да Србија и Кина подржавају једна другу у стварима које су од заједничког интереса.

Он је нагласио да две земље имају плодоносну сарадњу и у оквиру „17+1'“ држава (Кине и земаља средње и источне Европе) те да је Та сардња донела је мерљиве резултате нашим народима.

Вучевић и члан Главног одбора СНС-а Марко Ђурић су с са гостима из Кине посетили Петроварадинску тврђаву и Музеј града Новог Сада на Тврђави. Представници двеју партија имаће састанке и у понедељак у Београду у оквиру којег ће посетити седиште компаније "Чајна рејлвеј интернешенел" и градилиште пруге Београд-БудимпештаЕВРОПСКИ ПРВАК И СВЕТСКИ ШАМПИОН

ОВО је сусрет пријатеља и данас ће представник светског првака у политичком раду разговарати са европским шампионима, што све остале странке у Европи могу само да уче од вас.

-Господине Јанг, ово су прекаљени политички борци, људи који су изнели многе победе, непобедиви и за многе партије у Европи, узор како треба радити - поручио је Вучевић.

НА РАЗМЕЂИ ЕПОХА

ЧЛАН Главног одбора СНС-а Марко Ђурић рекао је да "Србија зна како је то бити изложен сакнцијама и трговинским блокадама, те да Србија дели визију Си Ђинпинга о заједници за будућност човечанства“.

- Налазимо се на размеђу епоха и не само да нисмо на крају историје, већ смо на почетку новог глобалног развоја који ће читаво човечансто, уз кинеско лидерство одвести у правцу које је данас тешко замислити Ми данас под вођством Александра Вучића водимо Србију у просперитет и напредак -казао је Ђурић, захваливши представницима КП Кине на подршци коју је дала српском народу на Косову и Метохији.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Четник Јован, СПЦ

14.10.2019. 05:24

С вером у Христа, против комуниста!

Koja

14.10.2019. 08:21

Logicno bi bilo da su se sastali sa predstavnicima naše KP. Kao u priči o staklenoj cipelici i princu i zavidnim sestrama po ocu, skrivaju je ko Pepeljugu a uzivaju u njenim zaslugama.