Линта: Хрватска није спремна да се суочи с прошлошћу

Танјуг

12. 10. 2019. у 19:45

Линта: Хрватска није спремна да се суочи с прошлошћу

Фото: принтскрин YouTube

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да нови србомрзачки графити у месту Румин код Сиња и у Сплиту потврђују чињеницу да у Хрватској нема спремности за суочавање са усташком прошлошћу

Председник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оценио је да нови србомрзачки графити у месту Румин код Сиња и у Сплиту потврђују чињеницу да у Хрватској нема спремности за суочавање са усташком прошлошћу.

"У Сплиту и широм Хрватске појављују се редовно усташки симболи као што су усташко слово "У", "За дом спремни", усташка шаховница с почетним бијелим пољем и поруке бесне мржње "Србе на врбе", "Убиј Србина", "Мрзим школу и Србе", "Максови месари", "Ој Хрватска мати, Србе ћемо клати" и многе друге. У читавој Хрватској постоје на десетине хиљада усташких симбола и порука мржње према Србима и свему што је српско. Јасно је да надлежне инситуције не чине ништа да се казне организатори и починиоци наведених србомрзачких појава", истакао је Линта у саопштењу за јавност.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - USTAŠE DEFILUJU SPLITOM: Grmoglasni pokliči „Za dom spremni“ opet u Hrvatskoj (VIDEO)

Он је оценио да ће Хрватска још дуго година бити држава у којој влада атмосфера мржње и нетрпељивости према Србима и да је због тога потребно да Министарство спољних послова Србије ради редовне извештаје о стању људских права Срба у Хрватској и другим државама региона и да их шаље а што више адреса у међународној заједници.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Čika Velja

12.10.2019. 20:35

Oni hoce da i drugi o njima misle ono sto oni sami o sebi misle,ali im ne ide!!!