Узнемиравање болничарке из Врања: Разматра се смена шефа Хитне?

Ј. С.

12. 10. 2019. у 10:27

Узнемиравање болничарке из Врања: Разматра се смена шефа Хитне?

Хитна помоћ у Врању

Истражује се случај узнемиравања медицинске сестре Данијеле Цветковић из Врања. Цветковићева: Људи којима сам се обратила нису имали слуха за проблем

ПОСЛЕ писања "Новости" о оптужбама медицинске сестре Данијеле Цветковић из Врања, која тврди да је др Слађан Станисављевић, начелник Хитне помоћи, узнемирава већ годинама, те да је због тога изложена мобингу, она је у петак позвана на састанак, који, како нам је рекла, има за циљ ванредни надзор и утврђивање свих чињеница.

- Стојим иза тога да ћу у име свих жена, које трпе овакве ствари, правду потражити на суду - каже Цветковићева. - У међувремену сам комисији изнела све чињенице и навела да сам се већ жалила. Људи су саслушали и питали ме да сама одлучим да ли ћу се вратити у Хитну помоћ или ћу радити у Дечјем диспанзеру.

Она није желела да износи детаље са састанка, јер, како каже, она је прва била за то да се ствари решавају унутар колектива, али да људи којима се обратила нису имали слуха за њен дугогодишњи проблем.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛАСЦИВНЕ ОПАСКЕ СУ НЕПРЕСТАНО СТИЗАЛЕ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО МОБИНГ: Медицинска сестра пријавила поруке па премештена у Дечји диспанзер?

У врањском Здравственом центру у петак нису желели званично да коментаришу последња дешавања у њиховом колективу, а незванично је ово тема број један која је поделила и запослене на два табора. Неки су мишљења да сестра није у праву, док други имају примедбе на понашање лекара.

Незванично, због још једног недавног инцидента разматра се смена др Станисављевић. Наиме, прича се да се начелник наводно сукобио са колегом на радном месту, чак да је дошло и до туче.

У врањској полицијској управи потврђују да им је случај пријављен 8. октобра и да су одмах интервенисали. Из полиције кажу да да је један лекар вређао другог и претио му. Саслушана су обојица, као и још двоје запослених, а о свему је обавештено Основно јавно тужилаштво.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације