У суботу откривање надгробне бисте Мирјане Марковић

Д.Н.

11. 10. 2019. у 15:01

У суботу откривање надгробне бисте Мирјане Марковић

Фото Д.Новковић

На капији постављен поштански сандучић са презименима „Марковић-Милошевић“ и обавештење да се ради о приватној територији
ПОЖАРЕВАЦ – Откривањем њеног надгробног споменика у Немањиној 41 у Пожаревцу, у суботу се обележава шест месеци од смрти Мирјане Марковић (1942-2019), супруге бившег председника Србије и СР Југославије, Слободана Милошевића (1941-2006), која је преминула у Москви 14. априла ове године. Споменик ће бити постављен поред Милошевићеве бисте, на заједничкој гробници у коју је 20. априла положена урна са посмртним остацима Мирјане Марковић.


Пре откривања споменика, у суседном дворишту – у Кући Добрњчевих, биће одржана промоција књиге Мирјане Марковић „Destierrada e imperdida“, за који је предговор написала њена ћерка Марија Милошевић, која живи у Црној Гори, а поговор њен син, Марко Милошевић, који се од 2000. године налази у Русији. Ове догађаје не организује локални СПС, већ породични пријатељ Драган Јовановић из Пожаревца.


- Долазак су најавили Милутин Мркоњић, Драгомир Карић, Милутин Бојић… Ћерка неће присуствовати јер нема регуларна лична документа, а не долази ни син, јер је овде за њим расписана потерница – рекао је Јовановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УМРЛА СУПРУГА СЛОБОДАНА МИЛОШЕВИЋА: Мира неће почивати под липом?


Пред закључаном капијом породице Милошевић у петак ништа није одавало да ће се дан касније овде одржати било какво окупљање. Једина новина у односу на раније, јесте постављено поштанско сандуче на којем пише „Марковић-Милошевић“.

Новина је и обавештење са датумима када ће капија преко године бити откључана, уз напомену наведену на крају: „Ово не припада ниједној туристичкој организацији, ниједној партији нити неком удружењу. Сасвим је приватна територија“.
ДАТУМИ


На обавештењу на капији стоји да ће она бити откључана 11. марта, 14. априла, 28. јуна, 10. јула и 20. августа. То су датуми када је преминуо Милошевић, када је преминула његова супруга, када је он изручен Хагу, када је она рођена и када је он рођен.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

vladimir

11.10.2019. 20:06

Večna slava UBIJENOM poslednjem Predsedniku Srbije, i njegovoj supruzi! Neka Vam je laka zemlja!