Лончар: Ући ћу у сваки дом здравља

Б. Р.

08. 10. 2019. у 13:25

Лончар: Ући ћу у сваки дом здравља

Фото: Б. Р.

Министар Златибор Лончар у посети здравственим установама у Крушевцу и околини

МИНИСТАР здравља у Влади Републике Србије др Златибор Лончар у оквиру редовних активности посетио је данас домове здравља у Ћићевцу, Варварину, Брусу и Крушевцу, као и Општу болницу у Крушевцу.


Обилазак здравствених установа министар здравља искористио је за разговор са здравственим радницима као и пацијентима, у циљу даљег унапређења квалитета здравствених услуга као и бољег функционисања наведених здравствених установа.


Министар Лончар се и овога пута детаљно и директно упознао са условима и организацијом рада, кадровском структуром и потребама здравствених установа, у контексту предстојећег преузимања надлежности Републике над домовима здравља.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Министар Лончар обишао домове здравља, проблеми - касне документаМинистар здравља истакао је да је уочљива разлика у организацији као и условима рада међу домовима здравља, која је последица рада менаџмента ових здравствених установа као и висине улагања локалних самоуправа у исте, претходних година.


-Наш је циљ да обиђемо све домове здравља широм земље, да направимо реалну анализу њиховог функционисања, организације рада, као и могућности и потреба домова здравља, како бисмо додатно унапредили ниво здравствених услуга које пружају грађанима, када преузмемо надлежност над њима - истакао је министар Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације