Дачић: Треба пружити шансу младим уметницима

NovostiOnline

субота, 05. 10. 2019. у 20:24

Дачић: Треба пружити шансу младим уметницима
У подножју планине Ртањ одржава се прва ликовна колонија у организацији хотела ’’Орбис’’из Параћина
Ликовну колонију отворио је министар иностраних послова и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић који је овој манифестацији присуствовао заједно са Драганом Марковићем Палмом председником Јединствене Србије. Министар Дачић је том приликом поручио да друштво треба да пружи шансу младим уметницима да се докажу и да створи што боље услове за развој културе и уметности.

’’Захваљем се на позиву и мислим да је ово изванредна идеја. Сматрам да младим уметницима треба пружити шансу. Ви ту шансу морате да искористите. Требало би да политичари мало више пажње посвете култури и уметности и да посећују овакве манифестације’’, казао је Дачић.


Милица Милосављевић Барба, суорганизатор ликовне колоније која је и нацратала портрет Ивице Дацица, захвалила се на помоћи параћинском хотелу Орбис, као и младим сликарима који су дали све од себе како би колонија успела.Тема ликовне колоније јесу мотиви прелепа природа планине Ртањ и жена као део те природе. Јована Штриковац студент факултета примењене уметности у Београду је рекла да је очарана природом у којој је стварала и да је све време колоније била инспирисана позитивношћу људи који су је организовали.


ПРОЧИТАЈТЕ И: МОНТАЖНИ ТОАЛЕТИ У ЈАГОДИНСКИМ ЊИВАМА: Од „госпође“ и „господина“ до „господина пољопривредника“ (ФОТО)


Софија Булог, такође студент факултета примењене уметности у Београду захвалила се министру Дачићу и председнику Јединствене Србије Драгану Марковићу Палми на подршци коју пружају младим уметницима, док је академски сликар из Београда Драгана Орловић истакла да овакве колоније пружају младим сликарима могућност да се искажу.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)