РАДНИКЕ на наплатним станицама многи возачи ни не примете, док журе да плате путарину и наставе своје путовање. Један од њих, Далибор Трајковић (40) од пре неколико дана није само инкасант, већ и херој на којег би сви требало да обрате пажњу. Заједно са колегиницом Јеленом Стошић спасао је један људски живот!

Јилмаз Мустафа, немачки држављанин турског порекла, доживео је срчани удар 19. септембра, у свом возилу, на наплатној рампи "Предејане" али уз Далиборову и Јеленину брзу реакцију и адекватно знање за пружање прве помоћи, добијена је битка за живот.

- Био је то уобичајени радни дан и возила су пролазила без задржавања и саобраћај се редовно одвијао. Далибор Трајковић је, као и сваког радног дана дошао на посао у другу смену и обукао униформу - причају у "Путевима Србије".

- Двадесетак минута касније зачуо је паничан позив у помоћ из путничког аутомобила страних регистарских таблица које се зауставило испред наплатне станице. Трчећи је пришао возилу и изнео човека које је било без свести у врло тешком здравственом стању и започео реанимацију масажом срца и вештачким дисањем.

Прибрана је била и његова колегиница, Јелена Стошић, која је одмах позвала Хитну помоћ. До доласка лекара из Лесковца, Далибор и Јелена су, уз телефонске савете докторке Иване Станковић, успели да поврате свест и пулс угроженом човеку и адекватно га збрину.

Далибор је један од радника који је завршио обуку за пружање прве помоћи и противпожарну заштиту. Овај херојски подухват показао је да је оправдан налогу извршног директора Сектора за наплату путарине, Миленка Цаковића, да у свакој смени на свим наплатним станицама увек дежура и по једна особа која је обучена да пружи прву помоћ.

У "Путевима Србије" истичу да хуманост и храброст Далибора Трајковића, његова одговорност према људском животу, брига за безбедност учесника у саобраћају, као и спрeмност да примени стечено знање са обука, чини поносним све запослене у овом јавном предузећу.