КАДА је расписан конкурс на Економском факултету у Београду за предмет Основи економије, др Боривоје Крушковић се пријавио на конкурс са свим потребним документима. Међутим, због, како тврди, "закулисних радњи, догодио се скандал на овој високошколској установи".

Крушковић, у разговору за "Новости", наводи да је на Економском факултету случајно срео професора који предаје Основе економије, рекавши му да се пријавио на конкурс управо за тај предмет. Отворено му је, међутим, тврди наш саговорник, рекао да "нема никакве шансе, јер је конкурс расписан за њиховог асистента":

- Ипак, није ми рекао да је том истом асистенту два пута продужаван рок за завршетак докторских студија. Обратио сам се декану, проф. др Браниславу Боричићу и ректорки, проф. др Иванки Поповић, али ме нису примили на разговор.

О свему је обавештено ресорно Министарство, а Крушковић је, у међувремену, разговарао са помоћником министра просвете за високо образовање др Бојаном Тубићем, који је, како каже, "био запрепаш-

ћен оним што се догодило".

- Тубић је обавестио декана Боричића о свему што се догодило, али је изостала било каква реакција. Позивам га зато да поднесе оставку на место декана, а уколико се то не догоди, надлежне институције да га разреше дужности, као и да санкционишу чланове Комисије. У супротном, започећу штрајк глађу испред Економског факултета у Београду - наглашава наш саговорник.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДЕКАН ОДГОВАРА ГРУПИ ПРОФЕСОРА: Трошили смо само свој новац

Према речима Бојана Тубића, потребно је искористити сва правна средства на факултету и Универзитету. Такође, како каже у изјави за наш лист, Крушковић се обратио Сектору за инспекцијске послове, који ће утврдити да ли постоји основ за поступање и да ли је прекршен Закон о високом образовању.

Крушковић наглашава да ће затражити састанак са председником Александром Вучићем, јер је образовање високо на лествици његових приоритета, што је до сада и небројено пута доказао.


"ПИОНИРСКИ РАД"

КРУШКОВИЋ (на слици) наглашава да је његов докторат "Монетарне стратегије и оптималан ниво девизних резерви" био "пионирски" у тој области на простору бивше СФРЈ. Исто, тврди он, важи и за његову монографију "Монетарне стратегије, девизни курс и девизне резерве".