ПОДРШКА ОДРАСТАЊУ И ЕДУКАЦИЈИ: Вучевић поделио рачунаре српској деци у Книну

Ј. С.

среда, 25. 09. 2019. у 17:16

ПОДРШКА ОДРАСТАЊУ И ЕДУКАЦИЈИ:  Вучевић поделио рачунаре српској деци у Книну

Вучевић са ђацима / Фото Прес служба градоначелника Новог Сада

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, после Загреба, данас посетио Книн и уручио таблете српским ученицима. У разговору са Јелићем уверио се да се у Книну води уравнотежена политика

ПОСЛЕ јучерашње посете Загребу, када је разговарао са загребачким колегом Миланом Бандићем и представником Срба др Милорадом Пуповцем, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић данас је посетио Книн. Он се у книнској Градској кући састао са градоначелником Марком Јелићем и том приликом поделио таблет-рачунаре деци српске националности која похађају школу у том граду.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "НОВОСТИ" СА СУНАРОДНИЦИМА У ВУКОВАРУ: Србе криве за све, страхом их терају у бег

- Задовољство ми је што сам упознао српску децу која овде живе и школују се - рекао је Вучевић. - На иницијативу амбасадорке Србије у Хрватској Мире Николић, за њих смо обезбедили таблет рачунаре, као вид подршке у одрастању, образовању и стицању нових навика коришћењем најновијих технологија.

У разговору са Јелићем, Вучевић се, како је рекао, уверио да се у Книну води уравнотежена политика и да се једнако обраћа пажња на све етничке групе. Он је изразио уверење да долази време у којем се нећемо бавити догађајима из прошлости, него тиме како да стварамо бољи амбијент за нашу децу, да остану да живе и раде на овим просторима - рекао је Вучевић и позвао градоначелника Јелића, као и српске ученике да посете Нови Сад.

Уследио је састанак са четири председника српских општина, као и посета чланова новосадске делегације манастиру Крка и Његовом преосвештенству епископу далматинским Никодиму.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације