ЗА корак смо ближи договору - изјавила је у понедељак ректорка Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић, након састанка са студентима из покрета "Један од пет милиона", који већ десет дана блокирају зграду Ректората.

Прочитајте још: БЛОКАДА РЕКТОРАТА: Окончан састанак Иванке Поповић са студентима (ФОТО)

- Верујем да ћемо доћи до решења које је добро за цео Универзитет - рекла је она после трочасовног састанка.

И студенткиња из покрета "Један од пет милиона" Валентина Рековић оценила је да су разговори били одговорни и конструктивни.

Поводом вишедневне кризе у блокираном Ректорату, премијерка Ана Брнабић у понедељак је изјавила да не очекује да Синиша Мали поднесе оставку на министарску функцију, што траже побуњени студенти, као и да она "не доводи у питање да ли он остаје министар".

Прочитајте још: РЕКТОРКА "ЗА НОВОСТИ" О БЛОКАДИ ЗГРАДЕ: Ни данас нас нису пустили да уђемо

- Збивања у Ректорату срамота су за Београдски универзитет, односно тужна политичка представа којој се крај не назире - рекла је премијерка. - Не знам који су конкретни захтеви те групе од 15 до 20 студената, политичких активиста. Њих позивам да ми доставе своје захтеве, а спремна сам да се одмах изјасним о њима.

Брнабићева је додала да не може и не жели да се меша у аутономију универзитета, а указала је и на контрадикторне изјаве ректорке. Она је указала да Иванка Поповић верује да је у Ректорат ушла група политичких активиста СНС, али се није изјашњавала после доласка представника политичких групација као што су Покрет "1 од 5 милиона" и Савез за Србију.