Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Србије у Аустрији Небојшом Родићем како би разговарали о одржавању Споменика југословенским борцима и жртвама фашистичког терора убијеним у периоду 1941-1945 године у Маутхаузену.

Ђорђевић је захвалио амбасади, а посебно амбасадору Родићу, на напорима које улаже у циљу очувања поменутог споменика и сећања на страдале југословенске борце и истакао да је њиховим посебним ангажовањем обављено комплетно чишћење споменика на чему је Влада Србије веома захвална.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Đorđević: Materijalni položaj penzionera biće poboljšan


Влада Републике Србије жели да искаже поштовање и очува сећање на све оне који су се борили за наше боље сутра и за нашу слободу и за то се активно залаже. Драго нам је што у томе нисмо сами и подршка амбасаде нам је од великог значаја“, рекао је министар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  ĐORĐEVIĆ I BOCAN-HARČENKO O "BESMRTNOM PUKU": Konferencija prvi put van Rusije

Ђорђевић је навео и да је иницијатива наше дијаспоре да се промени натпис на српском споменику који се налази непосредно уз Споменик југословенским борцима и жртвама фашистичког терора убијеним у периоду 1941-1945 године, истакавши да верује да ће то бити и учињено у што краћем року.

Амбасадор Родић рекао је да му је задовољство што је имао прилику да са министром Ђорђевићем разговара на ову тему и истакао да ће амбасада увек пружати подршку Влади Србије у областима које су у оквиру њене надлежности.