МУП: Кинеске патроле немају полицијска овлашћења

Бета

19. 09. 2019. у 15:54

МУП: Кинеске патроле немају полицијска овлашћења

Фото МУП Србије

Министарство унутрашњих послова саопштило је, поводом, како су оценили, злонамерних спекулација, да кинески полицајци у Србији неће примењивати полицијска овлашћења нити су опремљени средствима принуде.

Министарство унутрашњих послова (МУП) саопштило је данас, поводом, како су оценили, злонамерних спекулација, да кинески полицајци у Србији неће примењивати полицијска овлашћења нити су опремљени средствима принуде.

"Шест кинеских полицијских службеника у заједничким патролама са српским полицајцима у Београду, Новом Саду и Смедереву помагаће српским полицајцима у комуникацији са кинеским држављанима који бораве у Србији, као и својим сународницима у комуникацији са нашим државним органима", наводи се у саопштењу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кинески полицајци помажу туристима

Како је то министарсво истакло, кинески полицајци учествују у таквим заједничким патролама и у другим земљама региона и ЕУ, као што и српски полицајци учествују у сличним патролама у другим земљама.

Покрет "Доста је било" оценио је раније данас да је сама најава да ће широм Србије здружено деловати мешовите патроле кинеских и српских полицајаца изазвала конфузију у јавности да се поставља питање законских овлашћења по којима држављани стране земље могу да обављају тако важне послове у Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације