Лончар: Медицинским сестрама плате као лекарима 2009. и 2010.

Танјуг

среда, 18. 09. 2019. у 12:18

Лончар: Медицинским сестрама плате као лекарима 2009. и 2010.

Фото Танјуг / Златибор Лончар

Медицинске сестре ће повећањем плате од 15 одсто у новембру имати исте или веће плате него што су имали лекари 2009. или 2010., изјавио је министар Златибор Лончар

БЕОГРАД - Медицинске сестре ће повећањем плате од 15 одсто у новембру имати исте или веће плате него што су имали лекари 2009. или 2010. године, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.


Министар је рекао да је то највеће повећање плате медицинским сестрама, као и да је то друго повећање ове године, због чега тренутно нема ниједног захтева за одлазак у иностранство.


Он је, гостујући на Пинку, поводом повећања плата лекарима од 10 одсто, а немедицинском особљу које ради у здравственим установама од осам одсто., рекао да то није "никакав маркетиншки трик" и додао да је претходна власт, за разлику од садашње повећавала плате пред изборе и после се задуживала под најнеповољнијим каматама.


Лончар каже да је Александар Вучић омогућио толико повећавање плата и да су многи пре њега хтели, такође, да подигну животни стандард грађана, али да нису пошто им је било важније да тајкуни буду још богатији уместо народа.


"У здравству нам је важна љубазност особља и тиме много тога решавамо и зато је важно да имамо задовољног медицинског раадника, који може да подмири своје тросксове", навео је Лончар.


Лончар је навео и да је у свету препознат напредак здравства у Србији о чему говори и то што је Србији први пут понуђењо да има свог представника у Борду директора Светске здравствене организације. Навео је да је изабран нови диркетор за Европу СЗО и да његов петогодишњи мандат креће од фебруара 2020. и да хоће да направи Борд са пет људи који ће са њим да воде СЗО и да је једно место понудио баш Србији.


"Имамо још једну понуду, а то је да се укључе наши млади лекари у едукацију на Академију СЗО и то о њиховом трошку. И то је стигло званично", додао је Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Crni

18.09.2019. 16:43

Kada neko vidi da nije sposoban da objavlja posao Ministra,on daje ostavku!