НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА: Графит УЧК на Мокрој Гори (ФОТО)

Д. З.

уторак, 17. 09. 2019. у 16:49

НОВЕ ПРОВОКАЦИЈЕ АЛБАНАЦА: Графит УЧК на Мокрој Гори (ФОТО)

Фото: Д. З.

Пре пар дана на планини Мокра Гора, у општини Зубин Поток, према наводима Српске листе група Албанаца је исписивала графите тзв. Ослободилачке војске Косова на алпинистичкој стази "Виа Ферата-Берим"
ре пар дана на планини Мокра Гора, у општини Зубин Поток, према наводима Српске листе група Албанаца је исписивала графите тзв. Ослободилачке војске Косова на алпинистичкој стази "Виа Ферата-Берим", а слике "подухвата" објавили су на друштвеној мрежи Инстаграм.

Српске листе истиче да "оно што посебно забрињава јесте да су особе које су исписале графит на фотографијама у маскирним униформама и са дугим цевима" тако да из овог покрета питају "коме је потребна оваква провокација у овом тренутку и са каквим циљем".

- Као што смо више пута упозоравали јавност, како се приближавамо изборном дану, поред укидања права гласа Србима од стране Централне изборне комисије у Приштини, притисак над грађанима долази и од стране екстремистичких кругова - истиче се у саопштењу Српске листе.

Прочитајте још - Величали тзв. ОВК, па протерани из Црне Горе

Листа позива КФОР, Еулекс и полицију да најхитније идентификује, пронађе и лиши слободе ова лица, али и утврде ко су налогодавци оваквог понашања и са којим циљем.

Истовремено, та странка захтева да сви надлежни појачају будност и превентивно делују како би се на Космету сачувао мир и безбедност свих грађана, а посебно невећинских заједница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације