РЕКТОРКА ЗА НОВОСТИ О БЛОКАДИ ЗГРАДЕ: Ни данас нас нису пустили да уђемо

Љ. Б.

17. 09. 2019. у 12:19

РЕКТОРКА ЗА НОВОСТИ О БЛОКАДИ ЗГРАДЕ: Ни данас нас нису пустили да уђемо

Проф. др Иванка Поповић, фото Танјуг

Захтеви групе студената да утврдим партијску припадност људи који су упали у Рекоторат и да тражим смену министра Синише Малог нису у надлежности Универзитета - рекла је ректорка БУ проф. др Иванка Поповић

ЗАХТЕВИ групе студената да утврдим партијску припадност људи који су у петак упали у Рекоторат и да тражим смену министра финансија Синише Малог нису у надлежности Универзитета и ја то не могу да урадим - рекла је за "Новости" ректорка београдског Универзитета проф. др Иванка Поповић.

Ректорка каже да ни данас, као ни јуче није могла да уђе у зграду Ректората, да је то онемогућено и другим запосленим, јер студенти који се представљају као припадници покрета "Један од пет милиона" већ другог дана Ректорат држе у потпуној блокади и не дозвољавају запосленима да стигну на посао. Не могу да уђу ни студенти Филолошког факултета који предавања имају у Капетан-Мишином здању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:РАДИКАЛИЗОВАН ПРОТЕСТ У РЕКТОРАТУ: Отели кључеве, блокирали улаз- Надам се да ће се наставити разговори и ми смо спремни да на разумне захтеве одговоримо, али на захтеве који нису нашој надлежности, попут смене министра или утврђивања нечије партијске припадности, не можемо да одговоримо - рекла је ректорка Поповић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ректорски колегијум неће дозволити спречавање нормалног рада Ректората (ФОТО+ВИДЕО)


Она је додала да не зна када ће блокада бити окончана и када ће запослени у ректорату моћи да се врате својим редовним пословима, што им је сада онемогућено.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

TonySoprano

17.09.2019. 12:35

Jaki ste mi vi studemti kad za šaku dolara mogu da vam isperu mozak da radite protiv interesa sopstvene zemlje i kolega studenata, zaista sramota. Ispisati ih sve sa studija trajno!

Nebojša

19.09.2019. 13:28

To je ANARHIJA a ne demokratija da neovlastena lica oduzmu kljuceve i zabrane ulazak u zgradu.Pa da li tako mogu da zauzmu zgradu vlade ili TV, da li bi pomicjja isto tako bila nemi posmatrac. Stvarno nemasmisla da grupica tzv studenata radi sta hoce.Krenuli su od blokade autoputa premlacujuci ljude i lomeci automobile. Pa dokle vise?