ЗАХТЕВИ групе студената да утврдим партијску припадност људи који су у петак упали у Рекоторат и да тражим смену министра финансија Синише Малог нису у надлежности Универзитета и ја то не могу да урадим - рекла је за "Новости" ректорка београдског Универзитета проф. др Иванка Поповић.


Ректорка каже да ни данас, као ни јуче није могла да уђе у зграду Ректората, да је то онемогућено и другим запосленим, јер студенти који се представљају као припадници покрета "Један од пет милиона" већ другог дана Ректорат држе у потпуној блокади и не дозвољавају запосленима да стигну на посао. Не могу да уђу ни студенти Филолошког факултета који предавања имају у Капетан-Мишином здању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: РАДИКАЛИЗОВАН ПРОТЕСТ У РЕКТОРАТУ: Отели кључеве, блокирали улаз- Надам се да ће се наставити разговори и ми смо спремни да на разумне захтеве одговоримо, али на захтеве који нису нашој надлежности, попут смене министра или утврђивања нечије партијске припадности, не можемо да одговоримо - рекла је ректорка Поповић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ректорски колегијум неће дозволити спречавање нормалног рада Ректората (ФОТО+ВИДЕО)


Она је додала да не зна када ће блокада бити окончана и када ће запослени у ректорату моћи да се врате својим редовним пословима, што им је сада онемогућено.