СРС: Скупљено 100 хиљада потписа за укидање јавних извршитеља

Бета

уторак, 17. 09. 2019. у 10:35

СРС: Скупљено 100 хиљада потписа за укидање јавних извршитеља

Александар Шешељ

Посланик СРС Александар Шешељ саопштио је да је ова странка прикупила преко 100 хиљада потписа грађана који су против јавних извршитеља и за њихово укидање, те да ће Скупштини предложити нови Закон о извршењу

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ саопштио је данас да је СРС прикупио преко 100 хиљада потписа грађана који су против јавних извршитеља и за њихово укидање, те да ће Скупштини Србије предложити потпуно нови Закон о извршењу.

Шешељ је на конференцији за новинаре у Скупштини навео да се институција јавних извршитеља показала као "неправедна и нехумана" и да новим предлогом закона СРС жели да онемогући да било ко остане без крова над главом.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Покушај исељења свих станара зграде

"У новом предлогу прописујемо да нико не сме да остане без 12 метара квадратних по особи и извршење враћамо у судове", рекао је Шешељ.

Он је рекао и да је "ненормално да нико нема контролу" над тим што раде извршитељи, и да је потребно да се та институција "што пре укине" јер не поштује људска права и људско достојанство грађана Србије.

"Видећемо да ли ће власт да се оглуши на апел грађана који су потписали петицију", рекао је Шешељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Draga NIKOLIĆ

17.09.2019. 10:45

Svaka čast za tu inicijativu. Te hostplere ne da netreba ukinuti nego im treba suditi za sve ono što su do sada uradili a stecenu imovinu konfiskovati.

Objasnjenje

17.09.2019. 13:49

Glupost! Ako bi drzava ukinula privatne izvrsitelje, morala bi da zaposli najmanje isto toliko izvrsitelja, da im obezbedi kancelarije, telefone, razunare, sluzbene automobile, placa platu, uplacuje doprinose, regres, naknadu za prevoz, topli obrok, itd. Ti izvrsitelji bi takodje morali da angazuju speditere, policiju koja obezbedjuje izvrsitelje, itd. To neko mora da plati a platili bi kao i do sada duznici. Da bi bi se to zvalo naknada za izvrsitelje ili administrativna taksa nije bitno.

Čikiriz

29.11.2019. 09:19

Svaki čovek treba da vraća svoje dugove i da izvršava svoje obaveze.