ВЕЛИКИ УСПЕХ: Информатичари из Србије најбољи на Балкану (ФОТО)

Танјуг

понедељак, 16. 09. 2019. у 10:25

ВЕЛИКИ УСПЕХ: Информатичари из Србије најбољи на Балкану (ФОТО)

Велики успех наших представника
Фото: Друштво математичара Србије

На 27. Балканској информатичкој олимпијади у Атини четворочлана информатичка екипа Србије освојила је две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу
На 27. Балканској информатичкој олимпијади у Атини четворочлана информатичка екипа Србије освојила је две златне, једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Златну медаљу освојили су Тадија Шебез и Никола Пешић Гимназија „Јован Јовановић Змај“, Нови Сад.

Сребрну медаљу освојио је Јован Бенгин, Математичка гимназија, Београд, а бронзану Младен Пузић, такође из Математичке гимназије.

Такмичење је одржано од 9. до 14. септембра у престоници Грчке.

Прочитајте још - Велики успех наших младих математичара


Овим је екипа Србије остварила збирно најбољи резултат у конкуренцији 13 земаља, односно 55 такмичара који су учествовали на такмичењу.

Србија има укупно освојених 1.411 бодова и налази се испред другопласиране Румуније са 1.310 и трећепласиране Бугарске са 1.060 бодова.

Вођа екипе Србије био је др Владимир Миловановић, доцент са Универзитета у Крагујевцу, а његов заменик Владимир Миленковић, студент са Универзитета у Кембриџу, наводи се у саопштењу Друштва математичара Србије.

БРНАБИЋ: ЧЕСТИТКЕ ОД СРЦА, ЗА ЈОШ МНОГО НОВИХ УСПЕХА

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је данас на успеху четворочланој информатичкој екипи наше земље.

"Злато за Србију! На Балканској информатичкој олимпијади у Атини, наши млади информатичари су освојили четири медаље и збирно прво место у конкуренцији 13 земаља. Честитке од срца за Тадију Шебеза, Николу Пешића, Јована Бенгина и Младена Пузића. Желим вам још много успеха у будућности", написала је Брнабић на Твитеру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)