Мојсиловић: Припадницима војске од новембра повећање плата, наоружавање јединица норама, лазарима и другом техником

Танјуг

14. 09. 2019. у 21:23

Мојсиловић: Припадницима војске од новембра повећање плата, наоружавање јединица норама, лазарима и другом техником

Илустрација Фото Танјуг

Повећање плата припадницима војске може се очекивати од новембра, изјавио је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић

Повећање плата припадницима војске може се очекивати од новембра, изјавио је вечерас за јавни сервис начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Он је навео да је повећање плата припадника Војске нешто што је "јако близу и веома видљиво" и да је то директно везано за одлуку Владе, а да се може очекивати у новембру.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Srpskim vojnicima predstavljen PVO raketni sistem S-400 (VIDEO)

Мојсиловић је рекао и да је имао интензивне разговоре са председником и врховним командантом војске Александром Вучићем и министром одбране Александром Вулином о развоју, опремању и модернизацији Војске Србије.

"Разумећете ме што о детаљима не могу да причам, али одлуке које су донете са нивоа председника републике усмеравају тежиште нашег рада на најмасовнији вид Војске Србије - на копнену војску", навео је Мојсиловић, додајући да си већ отпочели с опремањем сложеним борбеним системима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - MOJSILOVIĆ O SEVERU KOSMETA: Bezbednosna situacija stabilna ali nepredvidiva; Vojska Srbije svakim danom jača

Поменуо је да је реч о хаубицама "нора" 155 милиметра, односно бобеном возилу "лазар 3", које до краја године треба да добије још једна пешадијска јединица копнене војске.

Фото Д. Миловановић

Начелник Генералштаба је рекао и да је стање у ратном ваздухопловству тренутно тако да обезбеђује потпуну и пуну контролу ваздушног простора.

Наводећи да је данас био посебан дан за војску, свечан и позитиван, јер је промовисана најмлађа генерација официра, Мојсиловић је подсетио да је промовисано 156 официра.

Мојсиловић је навео и да је у овој генерацији већи број официра, а да је оно што их мотивише да упишу Војну академију пре свега поверење у војску, поверење у државу и патриотизам.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Tretman

14.09.2019. 22:06

Izvanredno sposobni i strucni general Mojsilovic zasluzuje znatno veci afirmativni tretman, nego sto jeste.