ДОЛОВАЦ У СЛОВЕНИЈИ: Заједничка борба против криминала

В. Црњански

четвртак, 12. 09. 2019. у 12:35

ДОЛОВАЦ У СЛОВЕНИЈИ: Заједничка борба против криминала
Републички јавни тужилац у четвртак завршава тродневну радну посету тужилачким, правосудним и државним органима Словеније, на позив Генералног државног тужиоца ове земље

РЕПУБЛИЧКИ јавни тужилац Загорка Доловац у четвртак завршава тродневну радну посету тужилачким, правосудним и државним органима Словеније, на позив Генералног државног тужиоца ове земље.

Током посете она се састала са генералним државним тужиоцем Драгом Шкетом и министарком правде Словеније Андрејом Катич, као и са представницима Врховног државног тужилаштва, руководицем Специјалног државног тужилаштва, председником Државнотужилачког савета и потпредседником Врховног суда Словеније Мирославом Ђорђевићем.

Прочитајте још - ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ О АФЕРИ "ДУКИЋ": Штитићемо етику јавних тужилаца

На састанцима је истакнуто да српско Републичко јавно тужилаштво остварује одличну сарадњу са Генералним државним, као и тужилаштвима Словеније, посебно сарадњу у конкретним предметима гоњења извршилаца кривичних дела и сузбијања криминала. Ово се нарочито односи на најозбиљније облике попут кријумчарења наркотика, противправне миграције и трговине људима.

Доловац је током посете разговарала и о приступању наших државних органа европској правосудној мрежи за непосредну сарадњу "Евроџаст", за шта је добила пуну подршку представника словеначких органа, баш као и за даље кораке у поступку придруживања ЕУ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације