До краја године на ВМА би требало да буде отворен центар за традиционалну кинеску медицину за који ће кинеска страна донирати опрему, а ВМА опремити простор, рекао је данас начелник ВМА Мирослав Вукосављевић.

Он је, гостујући на ТВ Пинк поводом посете делегације здравства кинеске војске, истакао да ће у "кинеском центру" наВМА радити наши стручњаци који су протеклих година били на усавршавањима из кинеске традиционалне медицине, као и да ће стално бити присутни и кинески професори.

Прерасподелом простора ослобођен је и простор на ВМА за нову мултифункционалу операциону салу, рекао је он и додао ће она ипак бити примарно очна, што је "добра весте за грађане Сбије, јер ће бити смањене листе чекања за операцију катаракте".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У ВМА изведена прва лапароскопска ресекција јетре

"Завршени су и тендери за набавку опреме и извођење радова за реновирање хируршке интензивне неге и, ако буде све у реду, у наредних месец дана почињемо то да радимо", рекао је Вукосављевић и додао да без добре хируршке интензивне неге нема ни јаке хирургије.

На ВМА су завршили и пројектно техничку документацију за проширење хитне медицинске службе у коју деценијама није ништа улагано, рекао је он и додао да се чека обезбеђење новца па да до проширења дође током наредне године.