ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ О АФЕРИ ДУКИЋ: Штитићемо етику јавних тужилаца

В. Ц. С.

четвртак, 12. 09. 2019. у 10:00

ЗАГОРКА ДОЛОВАЦ О АФЕРИ ДУКИЋ: Штитићемо етику јавних тужилаца

Загорка Доловац / Фото Танјуг

Загорка Доловац, за "Новости", о дисциплинској провери чланова државног већа тужилаца. Поступак покренут због прославе рођендана Станислава Дукића из ДВТ

ЕТИЧКИ одбор Државног већа тужилаца поступио је у складу са својим овлашћењима, старајући се о спровођењу Етичког кодекса, ради заштите професионалне етике јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца наше земље. Очекујем да ће дисциплински органи Већа спровести поступак у складу са законом и донети одлуку о којој ће јавност бити благовремено обавештена. Због интереса несметаног вођења тог поступка даље изјаве овим поводом нећу давати.

Ово је, за "Новости", рекла републички јавни тужилац Загорка Доловац, која је иницирала сазивање хитне седнице Етичког одбора због, како је у саопштењу одбора наведено, "организације и присуствовања догађају коме су, поред носилаца јавнотужилачке функције, наводно присуствовале и особе које се доводе у везу са криминалним активностима". Етички одбор је одлучио да се покрене дисциплински поступак против четворо чланова ДВТ.

ПРОЧИТАЈТЕ И: ДИСЦИПЛИНСКИ ПОСТУПАК ПРОТИВ СТАНИСЛАВА ДУКИЋА: Прослављао рођендан са криминалцима?

Повод за цео догађај био је рођендан Станислава Дукића, члана Државног већа тужилаца, 30. августа, у београдском хотелу "Шумадија". На њему су се, према писању медија, нашли и новопазарски бизнисмени, наводно повезани са криминалним миљеом. Забави су присуствовали и Горан Илић, заменик републичког тужиоца и заменик председника ДВТ, Зоран Видаковић, дисциплински тужилац ДВТ, и Сандра Кулезић, чланица ДВТ.

На прослави је било и најмање троје чланова Високог савета судства, против којих засада није покренут никакав дисциплински поступак, неколико судија и тужилаца, као и двоје народних посланика. Из ВСС, коме смо послали допис да ли ће се и њихов Етички одбор огласити, није стигао никакав одговор.

КРИМИНАЛЦИ НИСУ БИЛИ ГОСТИ

СТАНИСЛАВ Дукић је изјавио за "Новости" да његовом рођендану није присуствовао ниједан криминалац. Он верује да ће ДВТ одлучити по савести својих чланова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)