Заштитник грађана: МУП утврдио пропуст у раду свог службеника

Танјуг

11. 09. 2019. у 13:46

Заштитник грађана: МУП утврдио пропуст у раду свог службеника

Фото Тањуг

Институција Заштитника грађана саопштила је да је након покренутог поступка контроле рада МУП-а због притужбе грађанина, стигао одговор министарства унутрашњих послова да је МУП утврдио пропуст у раду свог службеника
Институција Заштитника грађана саопштила је да је након покренутог поступка контроле рада МУП-а због притужбе грађанина, стигао одговор министарства унутрашњих послова да је МУП утврдио пропуст у раду свог службеника.

Како се додаје, пропуст је утврђен код службеника министарства у полицијској станици Савски венац.

"Након притужбе грађанина, Заштитник грађана је 19. јула 2019. године покренуо поступак контроле законитости и правилности рада МУП-а. Притужилац Д. С., који тренутно борави у просторијама београдског хотела "Бристол", у притужби је навео да је 17. јула 2019. године позвао полицију како би обавестио о квару на водоводним инсталацијама на спрату изнад своје собе и о уласку непознатих лица у тај објекат у којем борави, међутим полиција је одбила да изађе на терен", наводи се у саопштењу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Zoran Pašalić: Građani nisu upoznati sa svojim pravima

Заштитник грађана је затражио изјашњење МУП-а о чињеницама и околностима навода из притужбе, а МУП је накнадно утврдио да је полицијски службеник, који је разговарао са притужиоцем, пропустио да предузме радње које би довеле до потпуног утврђивања чињеничног стања пријављеног догађаја, каже се у саопштењу Заштитника грађана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Pašalić: Po Ustavu najviši standardi, u praksi to nije slučaj

У одговору МУП-а наводи се да ће против поменутог полицијског службеника бити покренут дисциплински поступак за повреде службене дужности.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Aca

11.09.2019. 17:59

Kakve su ovo nebuloze, pa hapsite policajce koji cuvaju kriminalce i rade kao privatno obezbedjenje, a ne mazite oci narodu!

f

12.09.2019. 10:46

U odgovoru MUP-a navodi se da će protiv pomenutog policijskog službenika biti pokrenut disciplinski postupak za povrede službene dužnosti. - a posle ce biti unapredjen ???