КАМЕН темељац за изградњу 190 станова за припаднике службе безбедности, положили су у уторак у Сремској Митровици, министарка грађевинарства, Зорана Михајловић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градоначелник Сремске Митровице Владимир Санадер. Станови вредни 750 милиона динара, са око 15.000 квадрата граде се у насељу Марко Перичин Камењар, а требало би да буду усељиви за 16 месеци.

Сремска Митровица је седми град у којем је почела изградња станова, а припадници војске и полиције моћи ће да их купе по 50 одсто нижим ценама од тржишних.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Милошевићева деца наставила гоњење бившег управника ЦЗ-а

- Ово је важан пројекат за Владу. Дошло је време да се држава одужи свим оним људима који су не само чували нашу земљу, него и данас брину о безбедности Србије - истакла је Михајловићева и додала да 2014. није било могуће говорити о овако великом пројекту, али да је озбиљном фискалном консолидацијом и радом и председника и Владе наша држава данас јака и стабилна. Зато можемо да кажемо да ћемо у наредних пар година градити 20.000 станова у вредности од готово 800 милиона евра, а да градња првих 8.000 станова вреди око 300 милиона евра. Србија је данас стабилна, а ви сте важни јер ту стабилност одржавате, да можемо да се економски развијамо и да будемо политички и економски стабилни.

Министар Стефановић истакао је да људи који раде у полицији и војсци решавају суштински битно питање у свом животу - кров над главом и оснивање породице.

Фото С. Костић

Град Сремска Митровица дао је локацију а изградиће и неопходну инфраструктуру, приступне саобраћајнице и уредити јавну површину.

- Велико је задовољсто што започињемо један овакав веома значајан пројекат, не само за државу већ и наш град - рекао је Санадер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Зукорлић поглавар у Сарајеву?

ТРИ ЛАМЕЛЕ

СТАНОВИ се граде у три ламеле различитих квадратура, а поред Митровице, тренутно се граде у Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Краљеву и Врању.