Кинески генерал на изложби Одбрана 78

Танјуг

понедељак, 09. 09. 2019. у 19:41

Кинески генерал на изложби Одбрана 78

Фото: mod.gov.rs

Обилазећи интерактивну, мултимедијалну поставку, Вулин је кинеском генералу представио концепт изложбе која сажето сведочи о дешавањима у СР Југославији непосредно пре, за време и после НАТО агресије
Потпредседник Централног војног комитета Кине генерал Џанг Јоусја, у пратњи министра одбране Александра Вулина и кинеске амбасадорке Чен Бо, посетио је данас изложбу „Одбрана 78“, коју су у Музеју града Београда Министарство одбране и Војска Србије организовали поводом обележавања 20. годишњице од НАТО агресије.

Обилазећи интерактивну, мултимедијалну поставку, Вулин је кинеском генералу представио концепт изложбе која сажето сведочи о дешавањима у СР Југославији непосредно пре, за време и после НАТО агресије.

Џанг је показао је посебно интересовање за оригиналне експонате и видео записе представљене на изложби, а током обиласка нарочито се задржао на сегметну који осликава бомбардовање Амбасаде Кине у Београду од стране НАТО, што је представљало до тада незабележени дипломатски инцидент, који је тадашња кинеска Влада окарактерисала као ратни злочин, кршење суверенитета Кине и основних начела међународних односа, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Након обиласка изложбе у књизи утисака високи гост из Кине је написао: „Противимо се рату и бранимо мир.“ПРОЧИТАЈТЕ И: КФОР извео обуку за брзо реаговање (ФОТО)

Аутор изложбе је Душан Јововић, а поставка је реализована уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, а значајан допринос дале су јединице Војске Србије.


Раније данас, делегација Централне војне комисије обишла је 250. ракетну бригаду за противваздухопловна дејстава у касарни „Мајор Милан Тепић“ у Јакову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације