Председник Александар Вучић изјавио је, у разговору са Повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић, да је свестан изазова са којима се грађани свакодневно суочавају, а Јанковић је захвалила председнику на подршци, посебно на истицању значаја поступања државних органа по препорукама мера за отклањање дискриминације.


Вучић и Јанковић разговарали су о активностима које институција Поверенице за заштиту од дискриминације спроводи у циљу достизања пуне равноправности свих грађана, посебно у мањим местима Србије.


Тема разговора било је и поштовање људских права националних мањина, а сагласили су се да Србија у потпуности поштује све међународне стандарде, наведено је на Инстаграм профилу “Будућностсрбијеав”, уз фотографију са састанка.


На састанку је истакнуто да националне мањине имају једнак третман у погледу свих права и обавеза, а на располагању су им сви механизми заштите у појединачним случајевима дискриминације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић: Одбојкашице и кошаркаши поправљају углед Србије


Конставовано је да, нажалост, на Косову и Метохији, живе грађани који су у неравноправном положају и то у погледу остваривања основних људских права, те је сваки напор који се улаже корак напред ка промени њиховог положаја.


Председник Вучић је истакао да пуна запосленост и стабилност радних места са једнаким шансама за све и адекватним сервисима подршке породици, као и партнерски однос мушкараца и жена, воде ка бољем квалитету живота свих наших грађана.


Он је нагласио да је у потпуности свестан изазова са којима се грађани свакодневно суочавају, али да верује да смо сви спремни да одговорно решавамо проблеме.


"Како бисмо градили истински праведније друштво, које прихвата и разуме различитости као своју предност, неопходно је памтити и подсећати на историјске податке, који су важни за нашу бољу будућност", нагласио је председник Вучић.


Председник је подржао предлог Поверенице да надлежним органима Града Београда упути иницијативу за доделу имена улицама по нашим грађанкама, без чијих заслуга би наша култура, уметност и друштво у целини били ускраћени за бројна добра у којима данас уживамо.


Повереница је обавестила председника о посебно тешким случајевима дикриминације на тржишту рада, као и о мерама које предузима.


Она се захвалила председнику на континуираној подршци, посебно на истицању значаја поступања државних органа по препорукама мера за отклањање дискриминације.