ПОНОСИМО се челичним пријатељством наша два народа и пружамо подршку политици једне Кине, као и у многим другим питањима - рекао је у петак председник Александар Вучић, приликом сусрета са делегацијом Централне војне комисије Народне Републике Кине, коју је предводио потпредседник комисије генерал Џанг Јоусјао.

Вучић је гостима пожелео добродошлицу и замолио генерала Џанга да пренесе искрене поздраве председнику Кине Си Ђинпингу. Он је рекао да је Србија захвална председнику Сију за све што је учинио за пријатељство двеју земаља, као и да се нада да ће нам учинити част и поново посетити Србију.

Прочитајте још - Србија лука за кинеске инвестиције

Генерал Џанг захвалио је председнику Вучићу на топлом дочеку и истакао да НР Кина цени што Србија показује велику пажњу свеобухватном стратешком партнерству двеју земаља.

Он је рекао да ће пренети поздраве председнику Сију и констатовао да су двојица председника продубили односе двају народа, изразивши задовољство што ће неке од мера бити конкретније дефинисане током ове посете.

Како се истиче ово је посета највишег нивоа у историји војне сарадње између Србије и Кине. Вучић и Јоусјао присуствоваће војној вежби "Бегеј 2019", која ће бити одржана у недељу у Тителу.

И министар одбране Александар Вулин разговарао је са генералом Џангом Јоусјаом. Разговарано је о будућој сарадњи у области одбране. Састанку је присуствовао и начелник Генералштаба ВС генерал Милан Мојсиловић.

На састанку је било речи и о одржавању прве заједничке билатералне вежбе војски, која би додатно допринела даљем развоју војне сарадње и сарадњи у области војне медицине.