Стефановић и Харченко: Сарадња српске и руске полиције је одлична (ФОТО)

Танјуг

петак, 06. 09. 2019. у 14:50

Стефановић и Харченко: Сарадња српске и руске полиције је одлична (ФОТО)

Александар Боцан-Харченко и Небојша Стефановић
Фото: МУП Србије

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о сарадњи двеју земаља у области унутрашњих послова
Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са амбасадором Руске Федерације Александром Боцан-Харченком о сарадњи двеју земаља у области унутрашњих послова.

Они су оценили да је досадашња полицијска сарадња одлична, али и разговарали о њеном даљем унапређењу кроз конкретне активности у циљу едукације полицијских службеника у области борбе против прања новца и финансијских истрага, обезбеђења важних личности и објеката, као и борбе против организованог криминала и тероризма.

Стефановић је и на данашњем састанку изнео аргументе Србије против поновног захтева такозваног Косова за чланство у Интерполу и нагласио да од одржавања прошлогодишње Генералне скупштине Интерпола у Дубаију, на којој је овај захтев већ одбијен, није дошло ни до каквих промена које би довеле до одступања од тадашње одлуке.

Прочитајте још - Стефановић разговарао са амбасадором Краљевине Саудијске Арабије


Стефановић је такође указао да би последице евентуалног пријема такозваног Косова биле несагледиве, почев од могућности озбиљних злоупотреба базе података Интерпола које би могле доспети у руке криминалаца и терориста.

Амбасадор Боцан-Харченко истакао је да две земље спаја традиционално пријатељство и да Руска Федерација поштује суверенитет и територијални интегритет Републике Србије, као и да њен став по питању поштовања међународног права остаје непромењен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације