Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић уручио је данас захвалнице заслужним појединцима из домаћих и страних организација, као и амбасада, за остварену успешну сарадњу са МУП-ом у протеклих годину дана.

Истакавши значај њихове помоћи, Стефановић је указао на добробит и напредак Министарства унутрашњих послова и резултате који су остварени захваљујући заједничком залагању, наводи се у саопштењу.

„Ми смо, као што сте могли да видите у претходном периоду, уложили много труда и напора да припадници Министарства добију више опреме, више тренинга и више прилика да постану ефикаснији у свом послу, као и да буду снажнији ослонац безбедности Републике Србије“, рекао је министар.

Он је, такође, указао на то да бољи услови битно утичу на успешније резултате рада припадника МУП-а.

„Посвећеност и пожртвованост наших припадника довела је до смањења стопе криминалитета у Србији, до повећања осећаја безбедности грађана и ефикасније борбе против криминала и корупције“, објаснио је Стефановић.

Прочитајте још - Стефановић посетио полицијску станицу у Алексинцу (ФОТО)


Министар је истакао да је, захваљујући доброј сарадњи са домаћим партнерима, али и са међународним институцијама, иностраним полицијским службама и амбасадама, рад Министарства унутрашњих послова додатно унапређен.

„Та ваша несебична помоћ наравно није прошла незапажено и ово је само један од начина којим желимо да истакнемо добру сарадњу и да се захвалимо за донације, помоћ и за све оно што сте учинили за наше припаднике. Надамо се да ћемо ову сарадњу наставити и у будућности“, поручио је министар Стефановић.

Министар Стефановић уручио је захвалнице Небојши Пантелићу, председнику Интернационалне полицијске асоцијације Србије, др Милану Петковићу, директору Завода за здравствену заштиту радника МУП-а, Дарку Главашу, секретару Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координације односа са грађанима Града Београда.

Захвалницу су добили и Нилс Ола Андерсон, саветник у Амбасади Краљевине Шведске и шеф Одељења за развојну сарадњу СИДА, Матс Бергрен, полицијски комесар - саветник за ПОМ шведске полиције, Бјорн Инго Шаф, други секретар -официр за везу Амбасаде Савезне Републике Немачке, Мартин Васе трећи секретар - официр за везу немачке амбасаде, као и Лидија Марковић, шеф Канцеларије Међународне организације за миграције (ИОМ).